Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pytanie o śrubunki

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez kreciq21,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 8.02.2024 o 22:04, Grzegorz112 napisał(a):

A jakiego producenta?

Rozumiem że tym sposobem podnosi się  wysokość powrotu ?

W dniu 2.04.2025 o 18:00, nightwatch napisał(a):

To nasi bohaterowie. Da się powiedzieć jaki to typ? Trzy już ciekną bo ruszyłem konstrukcja, a mam uraz do nich bo raz wymieniałem pompę i pół dnia nie mogłem tego uszczelnic

17436095555761517851693812850933.jpg

Witam. Może to nie aktualne ale te czarne błyszczące polsrubunki to straszny badziew. Dostałem kiedyś kilka kompletów z hurtowni za darmo.... Chcieli się tego pozbyć bo mieli całe pudło. Srubunki te mają tak rozjechane wymiary że szkoda nerwów. Nie mogłem tego doszczelnice pomimo różnych grubości uszczelek gumowych. W końcu pojechałem i  kupilem odlane żeliwne polsrubunki. A te co dostałam wyrzuciłem wszystkie na złom. Bo Nie trzymają wymiarów i jakoś się rozszerzają dziwnie  po wkręceniu 

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak, one są kiepskie ale tanie. Te co były to zostały, tylko zmieniłem uszczelki na nowe i nie ciekną. Wszystkie inne śrubunki i złączki kupiłem mosiezne bo dobrze się je skręca na taśmę teflonową. Dziś napelnialem pompę woda no i okazało się że rura flexo karbowana ma dziurę, to mi naprawili w sklepie i innych awarii na razie nie ma. W sumie to urządzenie gotowe do uruchamiania, zostało wlac glikol i podłączyć panel sterowania.

Czy ktoś z Was robił uruchomienie Kaisai przez serwisanta firmowego że strony www Kaisai? Nie wiem czy mogę testowo odpalić pompę, czy poczekac z przecięciem wstęgi na serwis?