Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piec posiadam od 7lat i nie było z nim problemu, jakieś spalone grzałki, ale ostatnio zaczął buchac przy rozpalaniu co jakiś czas i dymiło bokiem, piec wyczyszczony 

Serwisant podał mi ustawienia telefonicznie i pomogło ale po jakimś czasie zauważyłem ze  przysypuje  pelet  pelet do podajnika 

serwisant przyjechał wymienił kondensator wentylatora wyczyścił wirnik który miał oblepione łopatki od środka, ustawień nie zmienial, nic nie pomogło przysypuje dalej ,zmieniłem ustawienia na wcześniejsze ale dalej sypie

Opublikowano (edytowane)

W kotłach LAZAR nie ma testu podajnika. Kocioł nie posiada fotokomórki Problem może być przy rozpalaniu. Sprawdzany jest stan paleniska – tzn. jeśli w czasie określonym parametrem Czas testu zapłonu od chwili włączenia wentylatora temperatura spalin osiągnie wartość Temp. spalin końca rozpalania lub wzrośnie o Delta spalin to proces rozpalania zakończy się. Oznacza to, że wykryte zostało rozpalenie i regulator przechodzi do trybu PRACA. Jeśli kryteria wykrycia rozpalenia nie zostały spełnione, regulator próbuje oczyścić i rozpalić palenisko itd (rozdz.8.4 str.11 instrukcji).

Czy kocioł jest podłączony do internetu?

Edytowane przez forekzaw
Opublikowano

Kociol nie jest podłączony do internetu nie wiem jakimi parametrami powinienem regulować czy może wrócić do ustawień fabrycznych przeczytałem że przesypanie może nastąpić tylko podczas rozpalania,czas podawania ustawiony na 68s. A nadmuch rozpalania 60% 

Jesli podczas rozpalania 1 przechodzi w nadzor to może wtedy przesypanie bo znów się czysci