Panoramix Opublikowano 2 Stycznia #1 Opublikowano 2 Stycznia Witam Jakie macie nastawy nadmuchu w Defro Calori 15kW? Wiem, że każdy komin będzie miał różny ciąg w zależności od wielu rzeczy, ale chciałbym orientacyjnie wiedzieć w jakich przedziałach się poruszać/od czego zacząć zmieniając nastawy. Przy domyślnych ustawieniach min 308, max 703 kocioł był strasznie okopcony. Podbiłem do 340/800 i jest lepiej ale jeszcze nie idealnie. Mam komin 120mm, wentylacja w kotłowni jest, pellet sprawdzony i przeliczony. Cytuj
lenas1 Opublikowano 2 Stycznia #2 Opublikowano 2 Stycznia Spróbuj zmniejszyć dawkę, jak będzie za duża będzie kopcić. Cytuj
Panoramix Opublikowano 2 Stycznia Autor #3 Opublikowano 2 Stycznia Dawki już zmniejszone - Pellet ma kaloryczność 18 MJ/kg - Wydajność podajnika 13,6 kg/h - Moc kotła max 14,6 KW, min 4,3 KW - Czas podawania min 2s, max 4s - Czas przerwy min 15s, max 31s (początkowe nastawy to min 11, max 18) Moc kotła ograniczona do 80% Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi