Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Schemat instalacji co+cwu 100%podłogówka

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez sambor,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Łukasz29 napisał(a):

ale to to samo co Rotenso,

Jednak te PC czym się różnią nawet poszczególne serie Rotenso

image.thumb.png.2aab97d8b932e14e49ce4e4453ddc710.png

Opublikowano

Wiadomo delikatne różnice są i w wyposażeniu i cenach ale mimo to ten sam produkt.Rozmawiałem z instalatorem i mówił mi że jak Rotenso to Aquami bo z całej gamy Rotenso ponoć najbardziej wartę uwagi,co nie zmienia faktu że za całą gamą stoi Midea.

Opublikowano

W przypadku Heatmi split są następujące rozbieżności względem załączonej tabelki:
Pompa jest na liście ZUM: PW-312416 Lista ZUM
Ilość krzywych grzewczych 8 zdefiniowanych + 1  manualna użytkownika

Z innych różnic jakie kojarzę to Aquami ma sprężarki Mitsubishi, a Heatmi ma Mideowską GMCC.
Aquami ma sterownik taki jak Kaisai i własną aplikację NETHOME, a Heatmi działa z Tuya.

Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem że porównanie Rotenso Windami do Kaisai Arctic wypada lepiej dla Kaisai a ceny porównywalne Natomiast Aquami jest droższa od Kaisai więć lepiej kupić tańszą.

Edytowane przez cezario1
Opublikowano

Zgadza się ale dalej twierdzę że są to drobne różnicę suma sumarów chodzi o ogrzewanie i rachunki będą bardzo zbliżone między tymi jednostka

mi.

Opublikowano

Czyli według Ciebie sprężarka GMCC nie odbiega jakością od Mitsubishi? 

Opublikowano

Oczywiście że odbiega dlatego zamiast Rotenso Heatmi wziąłem KAISAI .Natomiast twierdzę że za pieniądze 5,6tys każda będzie dobrym wyborem.

Teraz, Łukasz29 napisał(a):

Oczywiście że odbiega dlatego zamiast Rotenso Heatmi wziąłem KAISAI .Natomiast twierdzę że za pieniądze 5,6tys każda będzie dobrym wyborem.A różnice kosmiczne nie będą.

Opublikowano
14 godzin temu, Sintesi22 napisał(a):

Pompa jest na liście ZUM

Wszystkie Rotenso z tej tabelki są na liście ZUM Taką tabelkę dostałem od importera tych PC na Polskę miesiąc temu. Szkoda że nie aktualizują na bieżąco  zmian wprowadzanych do  swoich PC.

15 godzin temu, Sintesi22 napisał(a):

Z innych różnic jakie kojarzę to Aquami ma sprężarki Mitsubishi

Według przedstawiciela Rotenso na Polskę tylko ten model jest robiony na Mitsubishi ale wcale bym się nie zdziwił jak by Pan był niedoinformowany.