Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.11.2024 o 16:40, termeet napisał(a):

Bezprzewodowy termostat Elektrobock z OpenTherm BT52.

Działa z Termetem Gold II. Kosztuje jakieś 600zł bez WiFi tylko radiowy. Z netem 900zł. Szkoda że już zakupiłem byłem dwustanowy.

Działa, tylko w wersji z WiFi ma paskudny czujnik temperatury wewnętrznej wystający na kabelku poza sterownik.

W dniu 19.11.2024 o 21:29, lukiP napisał(a):

Od siebie mogę dodać m, że Salus Quantum WQ610RF czyli bezprzewodowy działa bardzo dobrze z Goldem poprzez OT.

Dzięki, obsługuje krzywą grzewczą albo modulację palnika ze względu na temperaturę w pomieszczeniu?

Opublikowano

Salus moduluje palnikiem na podstawie temperatury pomieszczenia i może działać na krzywych z kotła lub wg nastawienia temperatury maksymalnej w ustawieniach sterownika.

• Przydało się 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.12.2024 o 00:02, lukiP napisał(a):

Salus moduluje palnikiem na podstawie temperatury pomieszczenia i może działać na krzywych z kotła lub wg nastawienia temperatury maksymalnej w ustawieniach sterownika.

Dzięki jeszcze raz, zamontowałem, jest super! Fajnie się łączy z kotłem.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Cieszę się. Czy kocioł ustawiłeś aby działał na swoich krzywych czy ustawiłeś może temp max na Salusie? Podłączyłeś pod złącze OT czy RT?

Opublikowano
Godzinę temu, lukiP napisał(a):

Cieszę się. Czy kocioł ustawiłeś aby działał na swoich krzywych

Nie ma czujnika pogodowego.

czy ustawiłeś może temp max na Salusie?

Ustawiony max na Salusie na 60 stopni, ale ustawił się sam na 42-45.

Podłączyłeś pod złącze OT czy RT?

Pod OT, RT rozpięte. Mniej parametrów niż na PT52, ale znacznie bardziej przyjazny użytkownikowi.