Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wilgotność przy ogrzewaniu gazowym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
41 minut temu, 8ik3r8 napisał(a):

Jesteś w stanie polecić jakąś sprawdzoną maszynę na priv czy celować w marketowe ?

Żadnej konkretnej marki nie polecę. Wszystko to chińszczyzna, często różnice są tylko w obudowach zewnętrznych. Jeżeli się zdecyduje to szukaj czegoś z długą gwarancją i bezproblemowymi reklamacjami, czyli najlepiej marketowe.

Ja mam już drugi (pierwszy 10l okazał się za mały na 90-100m.kw.) i nie narzekam, robi to do czego został stworzony. Widać to zarówno na higrometrach jak i zbiorniku skroplin.

Opublikowano

Wentylator jest załączany przyciskiem obok lustra w łazience. Łazienka ma niecałe 2,7 mkw. Poniżej zamieszczam foto drzwi (marketowe, łazienkowe). Rurka 100 od wentylacji wychodzi przez ścianę w sufit KG. W rurce jest wentylator tubowy wywiemy (może za słaby?) a później z rurki coś jak rura spiro tylko taką gumowa aż do kratki w suficie. Nad prysznicem niedaleko kratki jest okno i często je otwieramy aby szybciej para ze ścian i lustra zeszłan ale zima jest problem jak wieje po plecach pod prysznicem.

https://einstel.pl/pl/p/Wentylator-kanalowy-z-tworzywa-srednica-fi-100mm%2C-15W%2C-105m3h-WKA100/2828

IMG_2458.jpg

Foto Wentylacji przez ścianę w KG

2b734783-73ff-4038-a53f-dcde716e48b6.jpg

Widok prysznica z wejścia do łazienki

IMG_2459.jpg
Opublikowano (edytowane)

Dziś tu na forum była dyskusja o kosztach energii elektrycznej.

Czy jesteś wstanie załączyć ten wentylator w łazience na stałe do dnia 2024.11.03 godz. 22:00 ?.
Możesz narysować teraz na szybko bardzo poglądowy rzut poziomy pomieszczeń z nazwami ich funkcjonalności oraz rozmieszczeniem okien i drzwi wewnętrznych.

Edytowane przez Andrzej_M_
  • Lubię to 1
Opublikowano

Powinna być jakaś "automatyka" pracy tej wentylacji np połączenie z oświetleniem , np ja mam załączanie razem ze światłem, ale po wyłączeniu światła wentylator pracuje jeszcze ok 5 min. 

Tu faktycznie przydałby się rozkład pomieszczeń + wszystkie kratki went w pomieszczeniach.

• Lubię to 1