Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ciekawy art o "dotacjach" i problemach z nimi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powinna w audycie energetycznym być informacja jakie modele PC z kilku firm np dziesięciu nadają się do tego budynku najbardziej po zrobieniu kompleksowej termomodernizacji i powinien audytor odpowiadać za zły dobór PC.

Ewentualnie audytor powinien wpisać w audyt PC jakie zaproponuje klient jeżeli dokonał dobrego wyboru.

Opublikowano

To ja ze swej strony dodam dwa materiały wideo, nawiązujące do poruszonego tematu.
Nieco długie, ale nadchodzi weekend, więc na raty można z tymi materiałami się zaznajomić.

Główną postacią jest Aleksandra Jurkowska - wiceprezes Izby Gospodarczej Urządzeń OZE
Izba swoją siedzibę ma na Śląsku w Czeladzi.

Przedstawiam materiały chronologicznie według czasu pojawienia się w przestrzeni sieci internetowej.

ps.
Ja tych materiałów nie szukam, one same mnie znajdują!
Jako użytkownik Internetu jestem codziennie bombardowany przez algorytmy jakby to były pociski z popcornem – nie do uniknięcia i zawsze w nadmiarze!.

• Lubię to 1
  • Przydało się 1
Opublikowano

@Andrzej_M_ teraz to już standard z tym znajdowaniem określonych tematów.

Ostatnio szukałem zaworka do spłuczki to przez miesiąc za podawało mi google kompakty i sedesy do kupna. Jesteśmy inwigilowani i każda fraza wyszukiwania jest zapisana/wykorzystana do marketingu profilowanego i nie tylko do tego.

Opublikowano

Artykuł to wywiad z królem pompiarzy sekcji głównie zagranicznej. Natomiast ładna pani jest z ekipy (ex-)kotlarzy, która zaczęła klepać pompy ciepła. Pod klikbajtową miniaturką jest promocja ich narracji a nie – jak by się klikający spodziewali – hejt na pompy ciepła jako takie (co najwyżej na chińskie i ew. niemieckie a promocja polskich, "dostosowanych do klimatu" itd.)

Znamienne, że jedni jak i drudzy odpalili się w mediach, gdy branża weszła w chude lata. Póki wszyscy wozili złoto taczkami, było git. Wzięli się za importerów szajsu dopiero gdy rynek zaczął się kurczyć i przestało wystarczać dla wszystkich.

• Przydało się 1
Opublikowano (edytowane)

@Juzef jak już tu dzisiaj niespodziewanie zawitałeś, to rozstrzygnij (wyjaśnij) ten spór techniczny (dyplomatyczny).

Ba ja tam widzę wątek niemiecki, a to w dzisiejszej teraźniejszości jest sprawa bardzo niezręczna. Niedobrze by było gdyby pan Donald T. zawiesił czasowo to forum.

źródło:

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano (edytowane)

Ale trochę prawdy powiedzieli. Wciskają ludzią PC do budynków nie nadających się do tego i obojętnie gdzie produkowane jest PC przedstawiciel chce sprzedać jak najwięcej.  

Edytowane przez cezario1