PiotrTrzebinia Opublikowano 3 Października 2024 #1 Opublikowano 3 Października 2024 Dzień dobry, mam piec na pellet defro gamma 20 od kilku dni. pierwsze 2 tygodnie używałem w ustawieniu TRYB LETNI i wszystko było ok, spalanie i temp bojlera. Kiedy zrobiło się zimno włączyłem pompy równoległe i niestety przy zadanej temp. 30 stopni na zaworze temperatura bieżąca dochodziła do 58 stopni w domu sauna. Zmniejszenie zadanej nic nie pomagało patrz. zdjęcie. Proszę o pomoc Cytuj
pastor Opublikowano 3 Października 2024 #2 Opublikowano 3 Października 2024 przy tej ilości informacji nikt z fusów nie będzie wróżyć. Podstawą to schemat instalacji. Jaki zawór, położenie czujnika temp względem zaworu i pompy. Czy zawór ustawia się prawidłowo? Czy parametry zaworu prawidłowe. Milion pytań. Im więcej informacji podasz tym większa szansa że będzie Ci mozna pomóc Cytuj
Snurq Opublikowano 4 Października 2024 #3 Opublikowano 4 Października 2024 Na zdjęciu widać, że zawór jest wyłączony. Wejdź w menu instalatora, ustawienia zaworów, zawór wbudowany 1 i go po prostu złącz, wtedy zacznie reagować na żądaną temperaturę zaworu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi