Norton Opublikowano 3 Września 2024 #1 Opublikowano 3 Września 2024 Poprzedni właściciel źle to wykonał i muszę zamienić zimną i ciepłą miejscami bo bateria termostatyczna prysznica nie chce działać, czy jest mało inwazyjny sposób aby to zrobić. Jakie powinienem użyć materiały aby szybko i sprawnie to wykonać, nie rozkuwając mnóstwa ścian prysznica. Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 4 Września 2024 #2 Opublikowano 4 Września 2024 Miałem ten sam ból... Można zdjąć baterię o założyć odwrotnie, tylko może być to czasem niezbyt komfortowe. Albo kupić nową baterię z odwrotnym podejściem ciepłej wody - sprzedawcy w sklepach wiedzą o co chodzi. Nie ma problemu z odkręceniem i wymianą baterii, trzeba pamiętać o założeniu nowych uszczelek Cytuj
Norton Opublikowano 4 Września 2024 Autor #3 Opublikowano 4 Września 2024 (edytowane) problem jest tego typu że to bateria prysznicowa z termostatem więc nie ma możliwości zamiany baterii tylko zamiana podejścia wody. Nie zacząłem kuć ściany bo najpierw chciałbym się przygotować na sposób zamiany. Na szybko wymyśliłem złączki zaciskowe i elastyczny wąż, stosowałem to rozwiązanie w instalacji CO, ale może jest coś innego prostszego. Edytowane 4 Września 2024 przez Norton Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 4 Września 2024 #4 Opublikowano 4 Września 2024 O takiej właśnie pisałem... To co tak masz za wynalazek? Zrób fotkę i zamieść tu to będzie wiadomo o czym rozmowa. Cytuj
Norton Opublikowano 4 Września 2024 Autor #5 Opublikowano 4 Września 2024 prysznic w tym stylu bateria termostatyczna Cytuj
zaciapa Opublikowano 4 Września 2024 #6 Opublikowano 4 Września 2024 Mam podobną baterie, zakupioną na temu, tyle, że bez elektroniki, nawet fajnie to działa. Z jakiego materiału masz przyłącza? Musisz niestety tam wykuć i zrobić X.. Cytuj
Norton Opublikowano 5 Września 2024 Autor #7 Opublikowano 5 Września 2024 Przypuszczam co jest pod kafelkami, ale na razie tylko planuję. Wczoraj robiłem demolkę innej łazienki likwidując wannę i tam w ścianie był ocynk 1/2 więc zakładam że to samo mnie spotka w tej, to dom z 80 lat. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi