superluki9 Opublikowano 5 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 5 Stycznia 2010 witam wszystkich dosyc niadawno zwrocilem sie do was o pomoc i uzyskalem fachowej porady bardzo szybko i skutecznie za co bardzo dziekuje. do tej pory palilem w piecu z obrotowa retorta owsem i musze przyznac ze byl prawie dobrze.minus taki ze owies dostawal sie przez palnik i blokowal doplyw powietrza.mysle ze mozna ten problem rozwiazac ale teraz przy -10 nie bede eksperymantowal i poczekam do wiosny. zaczalem wiec palic ekogroszkiem.kupowalem narazie po 2 worki w roznych skladach zeby zobaczyc gdzie najlepszy(dzisiaj kupielm 100kg z chwalowic-podobno jest dobry). jak najlepiej ustawic teraz piec?mam pereko 25kw. co do ustawien to ktos na forum pisal ze dobre jest 7sek podawania 21przerwy a wiec 1:3.tak tez mam.sila nadmuchu (od 1 do 10) na 5 a ta klapka na wentylatorze calkowicie otwarta.czy tak ma byc? a moze przyslonic?powiem szczerze ze temperatura w miare szybko rosnie wiec chyba ok?temp pieca na 61stopni a przedmuch mam ustawiony na 20 min. do tej porymialem spalanie ok 25-30kg na dobe.dom nowy 200m2. chetnie wyslucham wszystkich rad dotyczacych ustawien pieca(sterownik st37) pozdrawiam wszystkich Cytuj
rene2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 #2 Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam. MAM TEN SAM PIEC. walcze z ustawieniami od wrzesnia i mam juz dosc. Prosze o pomoc. Cytuj
SUSPENSER Opublikowano 11 Lutego 2015 #3 Opublikowano 11 Lutego 2015 Proponuję zaprosić na regulację fachowca który ustawi co trzeba i wyjaśni jak to ustawiać oraz obsługiwać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi