Januszfileborn Opublikowano 21 Lutego 2024 #1 Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie, Mam problem, mianowicie na piecu pokazał się błąd F22 przez co nie ma cieplej wody i kaloryfery nie grzeją, Przejrzałem już wszystkie dostępne informacje i wszystko wskazuje na słabe ciśnienie/ zbyt niski poziom wody w piecu, Czy ktoś ma wiedzę który zawór jest od wody? Edytowane 23 Lutego 2024 przez Ryszard Poprawiono literówki w tytule Cytuj
vps1 Opublikowano 22 Lutego 2024 #2 Opublikowano 22 Lutego 2024 Jest to kocioł na rynek Niemiecki i nie ma w standardzie napełniania. Musisz wężykiem 3x4 x 3x4 połączyć to co zaznaczyłem Cytuj
Januszfileborn Opublikowano 22 Lutego 2024 Autor #3 Opublikowano 22 Lutego 2024 Udało mi się zorganizować wężyk, przez chwile było słychać napełnianie wody niestety po chwili cisza, nanometr nawet nie drgnął 🤔 Cytuj
Januszfileborn Opublikowano 22 Lutego 2024 Autor #4 Opublikowano 22 Lutego 2024 Edit. Udalo mi się uzupełnić wodę, teraz taki błąd; Cytuj
gersik Opublikowano 22 Lutego 2024 #5 Opublikowano 22 Lutego 2024 F.27 - według instrukcji - uszkodzony czujnik płomienia. Cytuj
h3nio Opublikowano 22 Lutego 2024 #6 Opublikowano 22 Lutego 2024 Na innym forum podano kilka rozwiązań tego problemu: wyczyszczenie elektrod wysuszenie płyty głównej wymiana dwóch-trzech kondensatorów na płycie głównej wymiana płyty głównej Cytuj
Januszfileborn Opublikowano 22 Lutego 2024 Autor #7 Opublikowano 22 Lutego 2024 Zrobiłem odpowietrzania a następnie reset guzikiem z płomieniem i zaczął działać 🙏 zobaczymy na jak długo 😅 w przeciwnym wypadku nie obędzie się bez doktora który rachunek wystawi w € 😏 dzięki wszystkim za pomoc 🙋♂️ Cytuj
zadra Opublikowano 23 Lutego 2024 #8 Opublikowano 23 Lutego 2024 Tylko, że brak ciśnienia w układzie, to jest tylko widoczny efekt jakiegoś przecieku lub niedomagania.. poszukaj zawór bezpieczeństwa kotła i podstaw pod jego wyjście jakiś pojemniczek na wodę. Obserwuj co jakiś czas, czy w pojemniczku jest woda.. Może to tylko zawór przepuszcza albo naczynie zbiorcze do wymiany, co objawi się podobnie jak cieknacy zawór bezpieczeństwa.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi