artur38 Opublikowano 24 Listopada 2009 #1 Opublikowano 24 Listopada 2009 Mam nową instalację co. od ponad miesiąca palę i prawie codziennie muszę odpowietrzać grzejniki na górze. Co może być przyczyną tak częstego zapowietrzania się grzejników? :P :) :) Cytuj
rafales Opublikowano 24 Listopada 2009 #2 Opublikowano 24 Listopada 2009 Może gdzieś leciutko powietrze dochodzi. Niestety tak jak już tu ktoś pisał, sytuacja mikronieszczelności zdarza się i nawet o tym nie wiesz. Cytuj
iryd56 Opublikowano 24 Listopada 2009 #3 Opublikowano 24 Listopada 2009 Mam nową instalację co. od ponad miesiąca palę i prawie codziennie muszę odpowietrzać grzejniki na górze. Co może być przyczyną tak częstego zapowietrzania się grzejników? :P :) :) A może to taki sam przypadek, który opisałem w wątku https://forum.info-ogrzewanie.pl/index.php?showtopic=3844&st=0&p=30788entry30788 ??? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 24 Listopada 2009 #4 Opublikowano 24 Listopada 2009 Jeśli nie ma separatora mikropęcherzy powietrza to niejednokrotnie odpowietrzanie trwa dość długo. Nieraz dopiero wysokie parametry powodują szybkie wydzielenie się powietrza z instalacji. Cytuj
dareg6 Opublikowano 7 Lutego 2011 #5 Opublikowano 7 Lutego 2011 witam ja miałem tak samo mi wykonawca inastalacji powiedział ze pompa pracując nie ustannie tworzy powietrze niewim czy to prawda nie znam sie na tym ale na ostatnim grzejniku zalozył mi odpowitrznik automatyczny i problem zniknął Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi