PiotrekL Opublikowano 24 Stycznia 2023 #1 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Cześć. Czy wiecie co może być przyczyną cieknącego połączenia grzejnika z co? Dodam, że zdjąłem grzejnik a potem założyłem go ponownie i wtedy zaczął przeciekać. Wcześniej wszystko było ok. Dokręcone jest solidnie. Uszczelki wyglądają ok. Te rurki wystające że ściany są miedziane. Przeważnie robię w pex i nie mam żadnych problemów a z tą miedzią walczę już kilka dni. Czy macie jakieś pomysły? Załączam zdjęcie. Cytuj
wacio1967 Opublikowano 24 Stycznia 2023 #2 Opublikowano 24 Stycznia 2023 56 minut temu, PiotrekL napisał(a): Uszczelki wyglądają ok. To że wyglądają ok, nie znaczy że są ok. Wymień je na nowe. Widocznie były za mocno skręcone wcześniej i teraz nie chcą się spasować ze śrubunkiem. 57 minut temu, PiotrekL napisał(a): Dokręcone jest solidnie Zależy jak bardzo solidnie. Takich połączeń nie dokręca się jak kół w aucie. Cytuj
PiotrekL Opublikowano 24 Stycznia 2023 Autor #3 Opublikowano 24 Stycznia 2023 Dziękuję za odpowiedź. Ja niestety dokręciłem dosyć mocno. Zrobię jak piszesz. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi