Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moje spostrzeżenia są takie że piec pali ponad 25 kg na dobę przy -17st. w nocy i -12 w dzień... W domu 23 stopnie i 200l wody do podgrzania w bojlerze... więc pewnie coś za coś...

Mam nadzieję że te mrozy się już niebawem skończą i będę mógł docieplić kotłownię i garaż :-) bo tam cholernie zimno jest.

Pozdrawiam ciepło.

• 2 lata później...
Opublikowano

16 kg na dobę ? jasne to jest możliwe, chcesz wiedzieć jak ?

proste: Ustawiona temperatura 45 stopni, CWU podgrzewanie na 30 stopni, myjemy się raz dziennie z całą rodzinką w wanience albo wszyscy naraz albo jeden za drugim w tej samej wodzie. Potem wody nie spuszczamy tylko żona idzie po naczynia brudne z objadu i hops wrzuca je do wanny i szor szor szor szor. Absolutny zakaz wychodzenia z domu żeby ciepło nie uciekło. I przy odrobinie szczęścia i +3 stopnie w nocy jest szansa na taki rezultat. Zapomniałem napisać że dom to 115m2 doskonale ocieplony.

• 6 lat później...
Opublikowano

Piszecie w super stylu.

Jak powiedziałem koledze na FB, że to dziwne to tak mi pojechał, że uuuu ale on twierdZi 1 zasyp 150kg i dwa tygodnie spokoju....to skąd u mnie 23kg...

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego

Screenshot_20181201-210848.png

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

nie mialem na mysli Twojego spalania tylko ze gosc zFB spala tak malo.

Twoje spalanie jest normalne;przy tym metrazu ,pogodzie :)

Mi na dzis : -9 STOPNI...wychodzi kolo 28kg.

Opublikowano

abcde i kolejna osoba realnie podchodząca do tematu.

Znam osobę spalającą min 20kg ( tak twierdzi) a na wizji spalanie 15-17kg.

Każdy z użytkowników SKZP02 może mieć takie spalanie - wystarczy pokombinować z potencjałem, ale czy to zmieni spalanie rzeczywiste??!!

Opublikowano

ja nie patrze na sterownik...tez mam skzp...ja patrze na realne spalanie...sterownik mi tylko pomaga gdy probuje cos tam urwac ,poprawic.Piec spala ile potrzebuje dom i zaden sterownik tego nie zmieni:)

• 2 lata później...