arox12 Opublikowano 9 Października 2022 #1 Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pytanie bo pierwszy raz chciałem sprawdzić ciśnienie w naczyniu przeponowym i okazuje się że niema u mnie zaworu powietrza tzw. wentyla. Co mogę zrobić w takim przypadku, tylko wymiana naczynia wchodzi w grę? Nawet niema pewności czy jest ok czy nie. Pozdrawiam Edytowane 9 Października 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
sambor Opublikowano 9 Października 2022 #2 Opublikowano 9 Października 2022 Gdzie jest to naczynie wstawione? Zawór na 99% powinien być. Cytuj
emigrant Opublikowano 9 Października 2022 #3 Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Zawór pewnie jest pod plastikowym dekielkiem. Trzeba go odkręcić z gwintu wentyla, albo "odważniej" podważyć i odskoczy. Nie ma takiej możliwości, żeby naczynie nie miało wentyla. Edytowane 9 Października 2022 przez emigrant Cytuj
BORA Opublikowano 9 Października 2022 #4 Opublikowano 9 Października 2022 Znasz procedurę jak to się sprawdza? Tzn. ciśnienie ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi