Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązane przez lukaszcls

Opublikowano
2 godziny temu, pepoz napisał:

pepoz

Nie nabijam postów tylko wyraziłem swoją opinię o wykonaniu- jeśli 0 jest na dole  to  na pierwszych zdjęciach widać że układ jest raczej odpowietrzony bo widać prawie maksymalne przepływy, nie potrzebnie się raczej bawił w odpowietrzanie.

Idąc dalej tym tokiem - jeśli ma przepływy i temp na rozdzielaczu 40st to może znaczyć tylko że kocioł jest za mocny (nie moduluje mocą jak trzeba lub jest po prostu za mocny)

Moim zdaniem 0 jest na górze a na pętlach nie ma prawie przepływu

Dodatkowo skoro pompa była zablokowana to jak przepływomierze pokazały prawie max?

Opublikowano

Ok, nie neguję, co do przepływomierzy faktycznie mogłem się pomylić. Ludzka rzecz. Uważam natomiast, że kolega trafił tu po to by ktoś go pokierował co ma sprawdzić by to uruchomić.

Opublikowano

Dlatego staram się pomagać, a to że czasem pokrętnie mi to idzie to tak już mam.

Na początek autor powinien zrobić tak aby na przepływomierzach były przepływy przynajmniej z 2l/min a dopiero dalej zastanawiać się co może być nie tak.

Co to za pompa? Działa wreszcie ? Czy po włączeniu słychać jakieś dzwięki a po chwili cisza?

Jak na moje oko z pierwszego zdjęcia pompa chodziła na 3biegu a przepływy były tylko koło 1L

Wydaje mi się że mogą tam być bardzo długie pętle i będzie po prostu słabo.

Edytowane przez szakallo

Opublikowano

Kocioł faktycznie może być za mocny, tylko tu ewidentnie nie ma odbioru ciepła. Sama pompa w kotle powinna szarpać tymi pętlami bez pompy przy rozdzielaczu. 

Opublikowano

Musiało by być 10m pex /m2. Myślę że jest max 100-120m. 

• 1 miesiąc temu...