Remi Opublikowano 24 Października 2009 #1 Opublikowano 24 Października 2009 Witam, Mam mały dylemat z podłączeniem sterownikami: Chodzi o UMS1 + UMS-4P, ponieważ podłączenie będzie to wyglądać jak na zdjęciu wyżej. Ale problem w tym ze ja mam Defro Optima Komfort 15kw bez dmuchawy :D I jak teraz lub do czego podłączyć przewody 11 i 12 przy kotle ;) ;) Jest tez opcja ze można wybrać zdrowo Inne i w tedy 11 i 12 można podłączyć do pompy C.O. ale nie będzie to sie razem gryzlo z UMS-1 jak będzie tak podłączone: Mozę mi kolega Sanit-System pomoże bo u niego kupiłem :D Szybki i kompetentny serwis :D Pozdrawiam Remi Cytuj
SanitSystem Opublikowano 25 Października 2009 #2 Opublikowano 25 Października 2009 Zostawić puste styki bez podłączenia. Temperaturę kotła regulować np za pomocą miarkownika ciągu. Cytuj
Remi Opublikowano 25 Października 2009 Autor #3 Opublikowano 25 Października 2009 Ok, dziękuje ;) Ale ustawić wtedy na UMS-4P źródło ciepła inne czy kotła ? Cytuj
SanitSystem Opublikowano 25 Października 2009 #4 Opublikowano 25 Października 2009 Jeśli masz czujnik temperatury kotła to na kocioł jeśli nie to inne źródło Cytuj
Remi Opublikowano 25 Października 2009 Autor #5 Opublikowano 25 Października 2009 Dobrze wiec dziękuje serdecznie ;) Cytuj
Remi Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor #6 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Witam, mam znów jakieś problemy :o Wszystko juz od miesiąca śmiga jak trzeba, ale dziś tak, zawór4D zamknięty, na kotle 100°C, Na UMS1 miga czerwona lampka od zasilania, na UMS4 Error 1 czyli cos z czujnikiem na piecu :) :) Włączyła moja babcia zawór na manuala i przekręciła go na max otwarcie. Patrzy na UMS4 i nagle błędu nie ma mowi :) :) Pokazuje znów temp na piecu, pompka się włączyła i potem temp spadła na 45C (wartość na termometrze od pieca i od UMS4). Się zawór długo nie otwieral i zimno sie w domu zrobiło od rozpalenia dlatego była zobaczyć co jest nie tak w kotłowni a tu taki numer. Ma ktoś jakis pomysł :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi