Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do zjedzenia na bieżąco i stosowania podpiekania lub parzenia, można nie dodawać peklosoli. 

  • Lubię to 1
Opublikowano

Tak. Będziemy wsuwać na bieżąco wyroby. Boczku prawie już nie ma 😄 A było tylko śniadanie.

Opublikowano

Albo macie taki apetyt, albo za mało tego wędzisz.

Opublikowano

To było pierwsze wędzenie na próbę, więc zrobiłem tylko kilogramowy kawałek boczku. Gdybym coś spartolił, to nie szkoda tak, jak całej wędzarni wędlin 🙂 No i mam 6 dzieci, więc ma kto jest. Większość już duża 😉

Opublikowano

W takim razie za małą wędzarnię kupiłeś. Może jest szansa zrobić nadbudówkę.😁

  • Haha 2
Opublikowano

Zawsze poza tym mogę tam wstawić gąsior i aparaturkę i destylować. Nikt się nie kapnie 😉

Opublikowano

Koneserzy wszelkich alkoholi zwąchają tę aparaturkę z kilometra.

Opublikowano

No to wytnę serduszko w drzwiczkach. Do sławojki po wódę nikt się skradać nie będzie 😉

Opublikowano (edytowane)

Dla wszystkich peleciarzy - w kotle montujemy haczyki na kiełbasy. Palnik ustawiamy na podtrzymanie, tak żeby się tliło.  Podsypać trochę peletu z jabłoni i jałowca.
 

Edytowane przez nightwatch
  • Haha 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.