Czowiek Opublikowano 15 Grudnia 2021 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Pytanie o firme https://dobre-piece.pl/ Zamówiłem tam kocioł poprzez stronę internetową ok. 3 tygodnie temu.Potwierdzone rozmową telefoniczną (oddzwonili po ok. 2-3 godz. z innego numeru niż na stronie www) Ale nie otrzymałem linku potwierdzenia rejestracji tak jak było to w opisie.Pisałem maila .Bez odzewu.Otrzymałem dzisiaj info telefoniczne ,ze kocioł będzie jutro wysłny i chociaż znow poprosiłem o potwierdzenie mailowe nadal go nie otrzymałem. Ale gdy chcę się dodzwonić pod numer podany na stronie dobre-piece to nikt tam nie odbiera cały czas trzeba czekać słuchając muzyczki.Dzwonie więc na numer z którego dzwonili do mnie za pierwszym razem i odbiera człowiek jakoś na moje oko mało zorientowany,który tłumaczy się ,że maja problemy na stronie www. Stąd moje pytanie: Czy miał ktoś styczność z ta firmą? Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 15 Grudnia 2021 #2 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Jaki to kocioł, ekogroszkowy czy pelletowy? Zapłaciłeś już za niego w całości, jakąś zaliczkę,czy przy odbiorze? Cytuj
mikus39 Opublikowano 15 Grudnia 2021 #3 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Miejmy nadzieje ze płatność przy odbiorze. 50 koszty operacji ale spokojnie śpię. Cytuj
Czowiek Opublikowano 15 Grudnia 2021 Autor #4 Opublikowano 15 Grudnia 2021 Płatność przy odbiorze oczywiście.Zawsze jest obawa,że przyślą kiepski produkt i będzie problem z reklamacją.Zamówiłem taki : https://dobre-piece.pl/pl/p/Piec-15-kW-na-pelletekoGroszek-5-Klasa-z-rozpalarka-PREMIUM-1/110 Brałem pod uwagę to,ze szybki czas realizacji i palnik pellet/ekogroszek SV200 Cytuj
Czowiek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor #6 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Dzisiaj kolejny mail i kolejne kilka telefonów na infolinię.Chociaż automat informuje ,że jestem pierwszą osobą w kolejce to przez kilka minut nikt nie odbiera.Przez ponad 2 godziny nie jestem w stanie się dodzwonić. Mail też bez odpowiedzi.Czyli umowa tylko na gębę przez telefon.Już się parę razy nadziałem przy zakupie części do samochodu ale ,że to poprzez portal aukcyjny i po wielu perypetiach odzyskałem kasę.Tu wolę dmuchać na zimne. W razie awarii czy reklamacji będzie pewnie ten sam motyw. Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 #7 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Mówiąc wprost olej tego sprzedawcę. Z tego co wiem to u Maliny możesz w miarę szybko kupić podobny kocioł. Cytuj
lenas1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 #8 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Sprawdż na stronie Fuego.pl ,ja zamawiałem przez neta i po trzech dniach kocioł był u mnie i płatność przy odbiorze. Cytuj
Czowiek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor #9 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Już ich olałem.Na Fuego kupiłem obecnego Dakona i faktycznie był po 3-4 dniach(10 lat temu),ale nie mają tam kotła z palnikiem pellet/ekogroszek .Jednak jeszcze do wiosny poczekam i pewnie w Sekomie kupię. Cytuj
Popcorn1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 #10 Opublikowano 16 Grudnia 2021 W Sekomie będziesz długo czekał,chodzą słuchy,że nawet trzy miesiące. U Maliny trzy tygodnie. Wiem z własnego doświadczenia. Cytuj
Czowiek Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor #11 Opublikowano 16 Grudnia 2021 No to prawie na wiosnę .Już raz chciałem szybko.Na stronie wisiało 14 dni.Potwierdzili ,że 3 tygodnie wysyłają po 4 a teraz sie okazuje ,że najlepiej klient nich bierze,płaci i spada i o nic nie pyta . W głowach sie przewraca niektórym sprzedającym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi