tomas1911 Opublikowano 14 Października 2009 #1 Opublikowano 14 Października 2009 Witam. Mam w domu nowa instalacje CO grzejniki na parterze sa cale gorace problem zaczyna sie na pietrze gdzie jest tylko jeden grzejnik. Na gorze jest on tak cieply jak te wszystkie na dole ale tylko jakies 15 cm od gory. reszta grzejnika jest calkiem zimna. Dolny zawor mam odkrecony na max. Pomozcie! Cytuj
kaczy Opublikowano 14 Października 2009 #2 Opublikowano 14 Października 2009 czyli wszystko OK :huh: - o co biega??? przyczyną takiego zachowania może być bardzo duże wychłodzenie pomieszczenia - grzejnik szybko oddaje ciepło, ewentualnie zbyt mała prędkość przepływu. Jeżeli pomieszczenie się dogrzeje - wtedy jak odkręciśz go na maksa to powinien się zrobić cały ciepły, jeżeli zależy Ci aby był nawet teraz ciepły to zwiększ temperaturę na piecu lub zwiększ obroty pompy pozdro ;) Cytuj
tomas1911 Opublikowano 14 Października 2009 Autor #3 Opublikowano 14 Października 2009 Probowalem juz nie raz obydwu tych rzeczy i nic to nie dalo. Zwiekszenie temperatury sprawilo ze gora grzejnika jest bardziej goraca zwiekszenie obrotow pompy kompletnie nic nie dalo. Zapomnailem dodac dwoch rzeczy. Grzejnik napewno jest odpowietrzony to raz. A dwa to to ze grzejnik ma podlaczenie boczne i z tej strony z ktorej jest podlaczenie jest on caly cieply czyli powiedzmy jakies 5cm gdziejnika jest nagrzane czyli tak jakby woda ktora dochodzi do grzejnika od razu uciekala dolnym odplywem. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 15 Października 2009 #4 Opublikowano 15 Października 2009 zwiększ nastawę wstępna na zaworze termostatycznym. Prawdopodobnie jest zbyt mała. Cytuj
tomas1911 Opublikowano 15 Października 2009 Autor #5 Opublikowano 15 Października 2009 A czy moglbys mi powiedziec jak to zrobic? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 15 Października 2009 #6 Opublikowano 15 Października 2009 Zalezy jaki masz zawór termostayczny zamontowany Cytuj
tomas1911 Opublikowano 15 Października 2009 Autor #7 Opublikowano 15 Października 2009 Nie wiem co musisz wiedziec ale jest na nim napisane cos takiego: DN15 albo DNI 5 Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 15 Października 2009 #8 Opublikowano 15 Października 2009 Jakiej firmy jest zawór i głowica termostatyczna Dn 15 to średnica zaworu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi