1617piotr Opublikowano 12 Października 2009 #1 Opublikowano 12 Października 2009 Witam! Proszę o wyrozumiałość gdybym pisał jakieś głupoty; jestem laikiem w tej kwestii. Mam kilka pytań odnośnie podłączenia wymiennika cwu (dwupłaszczowy 140l Kospel model wpz z podłączeniem do trzonu kuchennego): - wymiennik oprócz podłączenia do instalacji co (kocioł na drewno) będzie podłączony do trzonu kuchennego, interesuję mnie jaki rodzaj zabezpieczenia zastosować; zbiornik przeponowy zamknięty czy naczynie wzbiorcze otwarte. -prosiłbym także o schemat lub zdjęcie z podłączeniem zaworu bezpieczeństwa ZB-4 ewentualnie wytłumaczenie jak prawidłowo zawór ma być zamontowany. -Interesują mnie wszelkie schematy podłączenia wymiennika z kotłem co i podkową. Na stronie producenta jeden ze schematów nie uwzględnia wogóle zaworu ZB-4? Ciężko znależć informację o schematach podłączeń z podkową i kotłem co, dlatego proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi