BudowlaniecAmator Opublikowano 22 Marca 2021 #1 Opublikowano 22 Marca 2021 Witam Mam dom postawiony na płycie żelbetowej. Muszę przesunąć podłączenie pionowe do muszli WC o jakieś 60cm. Problemem jest małą grubość (13cm łącznie) styropianu i anhydrytu. Na schemacie pokazałem aktualną sytuację i proponowane rozwiązanie z użyciem rury fi90 z uszczelką redukcyjną ze 110. Czy takie rozwiązanie jest w porządku ? Czy uszczelka redukcyjna wystarczy ? Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 22 Marca 2021 #2 Opublikowano 22 Marca 2021 Osobiście użyłbym mufy + kolano i dopiero stosowną redukcję. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka Cytuj
MSU Opublikowano 22 Marca 2021 #3 Opublikowano 22 Marca 2021 Wypożycz duży młot, rozkój tyle ile trzeba. Odkop połączenie, wsadź 2 kolana 45st, jednym słowem zrób to jak trzeba, domniemam że jest na to ostatni moment :) W przeciwnym razie temat powróci i będzie z Tobą mieszkał jeszcze długo ? Wiem z doświadczenia. 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi