jerico Opublikowano 26 Września 2009 #1 Opublikowano 26 Września 2009 Witam, Proszę o podpowiedź czy w zaznaczonym miejscu powinien znaleźć się zawór zwrotny ? Zwracam uwagę, że przedstawiony obieg jest bardzo krótki, wymiennik c.w.u. (wężownica) oraz wymiennik płytowy znajdują się w odległości ok 1m od pompy, także na powrocie (tak mi się wydaje) będzie jeszcze spore ciśnienie. Czy woda nie będzie wpychana do naczynia wzbiorczego, które znajduje się na wysokości jednego metra nad pompą. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj
expert Opublikowano 27 Września 2009 #2 Opublikowano 27 Września 2009 Na twoim schemacie brakuje jednej rurki z zbiornika wyrównawczego...co do zaworu to jest zbędny //tyle wody się cofnie ile musi się cofnąć kiedy obieg się wyrówna (ciśnienie) praca będzie stabilna :angry: Cytuj
jerico Opublikowano 27 Września 2009 Autor #3 Opublikowano 27 Września 2009 Dzięki za odpowiedź. Tak wiem że nie pokazałem rury przelewowej ale oczywiście będzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi