bart64 Opublikowano 19 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Cześć. Mam Vaillanta 205. Wszystko do tej pory działało bezawaryjnie. Wczoraj ok. godz. 15 jednak piec zgłosił usterke. Jak dobrze pamietam 28, 29 i 54. Reset kotła nie pomagał, nie chciał odpalić płomienia. Poszedłem do skrzynki gazowej w płocie i nacisnełem reset, usłyszałem zaciągnięcie gazu. Wróciłem do kotłowni, ale dalej kocioł nie odpalił. Ponownie poszedłem do skrzynki, kolejny reset zielonym klawiszem i tym razem kocioł odpalił. Wszystko wróciło do normy, dzisiaj rano ok. godz 6 kaloryfery dalej ciepłe... ale przed wyjściem do pracy jeszcze zernełem na sterownik i znowu widzę usterka i brak płomienia. Kolejny reset w skrzynce, kocioł odpalił i na razie pracuje. Jakieś pomysły co może być tego powodem? Kocioł nowy, montowany we wrześniu. Skrzynka gazowa też nowa montowana w tym samym terminie.Gdzie i od czego zacząć szukać problemu?Gazownia i problem z reduktorem przy mrozach? Czy może najpierw serwis Vaillanta? Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
bart64 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Autor #2 Opublikowano 19 Stycznia 2021 Rozmawiałem telefonicznie z serwisem Vaillanta. Powiedzieli że kocioł nie powinien zawieszać reduktora, wiec mam obserwować i w raczej najpierw kontaktować się z gazownią.Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi