Fabian Opublikowano 16 Września 2009 #1 Opublikowano 16 Września 2009 Witam Jaki kupić najlepszy stalowy i wielopaliwowy kocioł co. z 10 letnią gwarancją??? Cytuj
Neo Opublikowano 16 Września 2009 #2 Opublikowano 16 Września 2009 Z pełną 10 letnią gwarancja kotła stalowego raczej nie kupisz. Dobre kotły to miedzy innymi Cichewicz Logika albo Taurus Bawół. Pozdrawiam. Cytuj
Fabian Opublikowano 17 Września 2009 Autor #3 Opublikowano 17 Września 2009 a co myślicie o seko Cytuj
SanitSystem Opublikowano 17 Września 2009 #4 Opublikowano 17 Września 2009 Dobry kocioł to też Kalvis K-2 ale cena troche zaporowa. Cytuj
Neo Opublikowano 17 Września 2009 #5 Opublikowano 17 Września 2009 Seko wygląda jak ciosane siekierą :) dla mnie żenada. Cytuj
Fabian Opublikowano 18 Września 2009 Autor #6 Opublikowano 18 Września 2009 a jeszcze powiedzcie mi o zembcu Cytuj
Fabian Opublikowano 18 Września 2009 Autor #7 Opublikowano 18 Września 2009 Chyba zdecyduje się na seko z tego co widzę to chyba on najdłużej wytrzyma. Dzięki za porady i pozdrawiam. Cytuj
kazik Opublikowano 18 Września 2009 #8 Opublikowano 18 Września 2009 a jeszcze powiedzcie mi o zembcu Mam - grzeje jak skurczybyk. Cytuj
kazik Opublikowano 18 Września 2009 #10 Opublikowano 18 Września 2009 Oprócz miału, którego nie lubię to spalam wszystko, a w szczególności drewno różnego autoramentu, nawet chrust sosnowy . Kocioł KWK 25. Konstrukcja kotła b. prosta, ale nie prostacka, czyszczenie bezproblemowe. Palę codziennie przez okrągły rok (CWU). Pozdrawiam Cytuj
Fabian Opublikowano 20 Września 2009 Autor #11 Opublikowano 20 Września 2009 zrezygnowałem z seko Cytuj
Fabian Opublikowano 20 Września 2009 Autor #12 Opublikowano 20 Września 2009 moze zdecyduje się na drewmet poniewaz koleś który jest który je handluje prosto od producenta chce mi go sprzedać za cene netto ale nie wiem czy się opłaci go kupic poniewaz nie chce kupić kota w worku moze ktos z was posiada lub montuje takie kociołki i wyrazi swoją opinie Cytuj
bobek310 Opublikowano 21 Września 2009 #13 Opublikowano 21 Września 2009 Ważne, aby była pełna gwarancja. Żeby nie było tak, że po zamontowaniu gdyby zdarzyły się jakieś problemy zostaniesz na lodzie. Cytuj
Fabian Opublikowano 21 Września 2009 Autor #14 Opublikowano 21 Września 2009 blacha 6mm 4 lata na szczelność wymiennika ciepła 2 lata na pozostałe elementy i żeliwny ruszt http://www.kotlydrewmet.pl/index.php?a=mj-1nm Cytuj
Gość ADIAS Opublikowano 22 Września 2009 #15 Opublikowano 22 Września 2009 niezawysoka sprawnosc bedzie goracy czopuch :) i te przegrody w poziomie bedziesz czesto go czyscił :) Cytuj
wegielek Opublikowano 25 Września 2009 #16 Opublikowano 25 Września 2009 blacha 6mm 4 lata na szczelność wymiennika ciepła 2 lata na pozostałe elementy i żeliwny ruszt http://www.kotlydrewmet.pl/index.php?a=mj-1nm Skoro wolisz 4 lata gwarancji od 10 to sie nawet nie zastanawiaj :angry: Cytuj
Fabian Opublikowano 26 Września 2009 Autor #17 Opublikowano 26 Września 2009 zastanawiam się jeszcze czy nie kupić kamena Cytuj
lolosko Opublikowano 26 Września 2009 #18 Opublikowano 26 Września 2009 a co myslicie o elektromecie? Cytuj
Fabian Opublikowano 28 Września 2009 Autor #19 Opublikowano 28 Września 2009 zamówilem kamena z mniejszą komorą http://www.kamen.com.pl/page/oferta/content/Kamen-N/ Cytuj
Fabian Opublikowano 29 Września 2009 Autor #20 Opublikowano 29 Września 2009 dzisiaj o 12 mi go przywieźli jest w nim sterownik tech st-24 nie ma on możliwości podpięcia pompy cwu. Koleś ze sklepu mówi ze 2 pompa mi jest nie potrzebna. proszę was o rade czy zmienić sterownik i co daje zamontowanie 2 pompy do bojlera Cytuj
Gość ADIAS Opublikowano 29 Września 2009 #21 Opublikowano 29 Września 2009 Powiem tak to jest to co ja lubie tylno plaszcowe sa ekonomiczne maja duza sprawnosc teraz malo ich na rynku ze wzgledu ze potrzeba na nie wiecej blachy i wiecej roboty z nimi i samoczysczace sadza sie spala i spada na dol trzeba tylko wybrac z wyczystki ja swojego nieczyszcze 1raz wtygodniu porzadnie pogonie go i jest git nie maja polek poziomych czy plomiennicowek mam podobnej konstrukcji tylko samorobke bedziesz zadowolony :angry: mozna 1 pompe moze nie wyglada jak merc ale sa tez np toyty Cytuj
JarekLub Opublikowano 29 Września 2009 #22 Opublikowano 29 Września 2009 Witaj, Mam drugą pompę do bojlera z niezależnym sterowaniem. Nie wiem co straciłem (nie podłączając pod sterownik), ale: 1. 2-ga pompa podłączona jet do czujnika temp w bojlerze 2. 2-gą pompę podłączyłem do sterownika czasowego 230V więc włącza mi się nad ranem ładując zasobnik, przed powrotem z pracy i wieczorem = ciepła woda 24h/dobę, przy rozsądnym spalaniu opału - większość czasu kocioł pracuje tylko w podtrzymaniu. Jestem zadowolony z takiego rozwiązania :angry: pzdr Cytuj
Gość ADIAS Opublikowano 29 Września 2009 #23 Opublikowano 29 Września 2009 kolega ma kociol bez podajnika wiec 2 pompa zbedna szkoda pradu i kosztow!!!! wystarczy ze zaworem wyreguluje przydlawi obieg cww i git a tak na marginesie wole 1 pompe i zamiast 2 i zastosowac jakis elektrozawor czy 3 drogowy sterowany termostatem :angry: bo pompa wylaczona to i tak jest obieg jak elektrozawor to odcina na amen czyli nonsens 2 pompy bo jeden element dodatkowy do popsucia no i pradu wiecej Cytuj
Fabian Opublikowano 30 Września 2009 Autor #24 Opublikowano 30 Września 2009 Po dokładnym obejrzeniu kotła okazało się ze był on wyprodukowany w 2005 roku. Czy ten kocioł po tym czasie nie stracił gwarancji. Odkręcając wyczystkę górną i dwie boczne zauważyłem na spawach dużą korozję. Czy mam ten kocioł wymienić na nowy?? Cytuj
kazik Opublikowano 30 Września 2009 #25 Opublikowano 30 Września 2009 Dziwna sprawa. Jeżeli kupiłeś kocioł w cenie bez zniżki natychmiast oddaj kocioł. A tak w ogóle kotły tego typu nie są w moim typie. Co prawda Adias jest ich fanem, ale z relacji użytkowników wiem, że przy pracy na małych temperaturach siedem lat i do widzenia. Kotły te muszą mieć wysoką temperaturę powrotu i suche paliwo. Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi