barony Opublikowano 2 Grudnia 2020 #1 Opublikowano 2 Grudnia 2020 (edytowane) Witam, niedawno zakupiłem piec z podajnikiem sv200 i sterownikiem argos pid +. Przyznam, że w sprawach usawienia tegoż sterownika jestem zielony... Piec ma moc 24kw. Mógłby ktoś podać dobre ustawienia palnika oraz podtrzymania (oraz wszystkiego co ważniejsze)? Dom ma powierzchnie ponad 220mk. Z góry dziękuje. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez barony Cytuj
Pieklorz Opublikowano 3 Grudnia 2020 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2020 wejdź w kod 0101 sprawdź, czy masz ustawiony dobrze przesyp i kalorycznośc paliwa (wówczas dobrze podpowie sufler mocy) SV200 ma przesyp w granicy 3,4 pod 3,6grama/sekundę pracy Ustawić mu kalorycznośc paliwa 26MJ Podawanie i pauzę ustaw tak, aby wskazywał ok.18kW jak potrzebujesz wysokiej mocy i masz spalanie >30kg/24h jak mieścisz się <30kg/24 ustaw tak, aby pokazywał 15kW dmuchawa dół ok.16 góra ok.45% i z grubsza tyle Cytuj
barony Opublikowano 8 Grudnia 2020 Autor #3 Opublikowano 8 Grudnia 2020 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Kaloryczność miałem na poziomie 21mj zmieniłem na 26. Przesyp był 12.8k/h zmieniłem na 12.96 ustawienia palnika były na 22kw, zmieniłem za podpowiedzią na 18kw wygląda to tak: czas pracy 12s czas pauzy 36s nadmuch max 45 nadmuch min 16 moc min 25% Ogólnie na starych ustawieniach niedawno wyskoczył mi błąd : temperatura podajnika przekroczyła próg... podajnik zaczął podawać ekogroszek bez przerwy co mnie obudziło, dobrze że byłem w domu :D. Niestety z wrażenia nie zobaczyłem jaka ta temperatura rzeczywiście była nawaliło mi tylko ekogroszku do popielnika... Zobaczymy z nowymi ustawieniami. Próg alarmu był na 60c zmieniłem na 65c. Edytowane 8 Grudnia 2020 przez barony Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi