Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wiem, że nie wszystkie silowniki termoelektryczne można montować do góry nogami. Czy orientujecie się może czy któreś z siłowników Tech albo Salus można montować w taki sposób?

Opublikowano (edytowane)

A co jest niezgodne ze sztuką budowlaną w przypadku montażu do góry nogami?

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu , cytat usunięto
Opublikowano

mógłbym się  zapytać ciebie jak  rozumiesz   słowa ""  samowola  budowlana ""  ty  byś  mi   odpowiedział  a ja  ci  na to  i  co  z tego

jestem   zawodowym  hydraulikiem  i  nie mam  wewnętrznych  potrzeb   edukacji innych  ludzi  

NIE   MONTUJEMY   SIŁOWNIKÓW  DO  GÓRY  NOGAMI

Opublikowano (edytowane)

Zupełnie nie rozumiem dlaczego traktuje Pan moje wpisy jako atak na swoją osobę i odbiera je bardzo osobiście :)

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

nie  ma  co  się   obrażać proszę  ,  nie  jest  to  nic  osobistego to  moja  praca ,dość  często  muszę  odpowiadać  na  powtarzające się  pytania  i  dlatego  nauczyłem się  odpowiadać  zwięźle  i w miarę  treściwie z korzyścią dla  forumowiczów i   bez  uszczerbku dla  tajników  zawodowych 

Opublikowano

Witam , ogólnie nie ma przeciw wskazań , ale siłownik jest urządzeniem elektrycznym zamontowany na zaworze z wkładką  i gdyby się zdarzyło, że jakiś zawór przecieka to wszystko wtedy wpływa do takiego siłownika i może ulec trwałemu uszkodzeniu a nawet porażeniem prądem .  

Opublikowano (edytowane)

Generalnie są siłowniki, które umożliwiają montaż 360stopni. Mają ochronę IP54 i IP44 itd. Myślałem, że taki Salus i Tech mają produkty dobrej jakości i dlatego powstał ten temat. Chyba jednak zdecyduje się na pierwsze lepsze siłowniki NC umożliwiające taki montaż i będę patrzył jedynie na cenę.

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

tak jak  napisał  tomekb     jest  to  jeden  z powodów  

Salus  iTech  do  dobre  firmy  ale  w   tym   wypadku  nie  ma  to z  tym  nic  wspólnego     ot  po  prostu  przepisy  i  dobra  praktyka

mam  nadzieje   że  byłem  pomocny

Opublikowano

P.S.   od  biedy  jeśli  to  bezprzewodowe  można  przymknąć  oko

w przypadku  tych  łączonych  przewodem  listwę  sterującą   daje  się  powyżej  ale siłownik   raczej  w  normalnej  pozycji