Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie szukam specjalisty, od ustawienia pieca na pelet firmy proeco zielona, cudotwórców i magików było kilku i piec druga zimę nie pracuje. Lokalizacja to okolice Poznania - piły, chętnych proszę o podanie numeru kontaktowego odrazu, góry dziękuję. 

Opublikowano

Rozumiem że chodzi o ekogroszek? Mieszkam nieopodal a z okolic producenta biorę pellet, jednak nigdy nie widziałem ani nie miałem do czynienia z ich kotłami.

Opublikowano

Może napisz jaki tam sterownik posiadasz ? 

Opublikowano
Godzinę temu, bartix0014 napisał:

Jest to piec na pellet tak jak napisałem w temacie, firma Proeco

Pokaż mi proszę na ich stronie ten kocioł na pellet.

Opublikowano

No dobrze, jaki masz problem powiedz. Temperatura zadana, jak wygląda instalacja itd. Wal śmiało i dawaj fotki.

Opublikowano

Daj zdjęcie tabliczki palnika, sterownik kojarzy mi się z budżetowymi rozwiązaniami a to nie wróży dobrze, zdjęcia instalacji bo tu chyba jest problem. 

PS strona firmowa praktycznie nie istnieje :-(

Opublikowano

Na palniku nie ma żadnej tabliczki, nie pamiętam co dokładnie z nim było i ustawień bo podłączony i uruchomiony został ostatniej zimy, pamiętam że po nocach różne błędy komunikaty się wydobywały i budziły domowników,  nie mógł dobic zadanej temperatury zbytnio pamiętam i wiele innych komplikacji, nje chce tu dawać całej fotorelacji i opisywać bo nie pamiętam i nie znam na tym zbytnio i dlatego szukam na forum kogoś kto wie że ma o tym pojęcie i postara się pomóc na miejscu, jeśli kogoś znacie lub jest tu to proszę o kontakt, dziękuję z góry i pozdrawiam

Opublikowano

Jest DTR tego sterownika, zrób porządne zdjęcia instalacji a rzucimy jakieś pomysły. 

Opublikowano

Tu trzeba godzin spędzonych przy kotle, organizujesz jakiegoś grilla ze śniadaniem i maszynka do dmuchania na poranny rozjazd i może ktoś coś tam zauważy jednym okiem. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Przy kotle z majstrami to był spędzony cały tydzień po kilka godzin wieczorami i jak odjechał to odrazu awaria komunikaty i dupa, jutro zrobię zdjęcia jeśli tak bardzo chcecie, to nie moja dziedzina więc i tak nic grzebać tam nie będę, jakieś życzenia czego dokładne zdjęcia? Wszystkiego tam pyknę i tak

Opublikowano

Zdjęcia instalacji bo to tam głównie leżą problemy.

Opublikowano
W dniu 19.11.2020 o 20:46, bartix0014 napisał:

Przy kotle z majstrami to był spędzony cały tydzień po kilka godzin wieczorami i jak odjechał to odrazu awaria komunikaty i dupa, jutro zrobię zdjęcia jeśli tak bardzo chcecie, to nie moja dziedzina więc i tak nic grzebać tam nie będę, jakieś życzenia czego dokładne zdjęcia? Wszystkiego tam pyknę i tak

Kolego jakiego typu te alarmy ? problemy z pracą palnika czy instalacyjne , bo zaczynają szukać a nie wiadomo czego .

Opublikowano

Niestety nie pamiętam, rok temu uruchamiany piec był, szukam kogoś kto to robi, ustawia i umie i pomoże a nie myśli że umie ale na prawdę ciężko o takich, ktoś za tydzień ma przyjechać, wtedy będę informować dalej najwyżej, z góry dziękuję 

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Osobiście owe sterowniki (MASTER 600) widziałem w kotłach na ekogroszek ale w peleciakach?? Tutaj na fotkach jest palnik peletowy to chyba i sterownik powinien być dedykowany.

Pozdrawiam.YARO

Edytowane przez YaroXylen
starość i skleroza :-))
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Master 600 jest raczej do groszku, natomiast Master 650 Pellet tego producenta jest do palników pelletowych.... ale na pewno się mylę. Owocnej pracy.

Pozdrawiam. YARO

MASTER650_PELLET.pdf MASTER600_2017_INS-023-003.pdf

Edytowane przez YaroXylen
Opublikowano

Włącz kocioł i zobacz jakie błędy. Dziś "Andrzejki" ale widzę tam dwa kotły wpięte do jednego przewodu kominowego.

Opublikowano

Yaro, sprawdziłem i mam mastera 600 a piec jest na pellet i też nim palę, co sądzisz o tym że nie będzie to razem działać? To czemu dostałem ten sterownik do pieca... 

Gersik, tak jest śmieciuch i peletowiec i teraz jak widać dkbrze że został śmieciuch bo bym z peletowcem marzł, jak pracuje jeden to drugi jest odłączony, zakręcony. 

Po roku dziś piec został uruchomiony, rozpalił i awarie to temp. Podajnika zalacza się alarm jest to 80 stopni, jakie info chcecie wiedzieć żeby optymalnie go ustawić 

Opublikowano

W podtrzymaniu :

Podawanie 13sec

Pauza 10min

Wentylator praca 25 sec, pauza 5min, siła nadmuchu 40%

Grzanie :

Podawanie 10sec, wcześniej 16 i 13 sec ale coraz więcej zbierało się pelletu w palniku więc zmniejszyłem i był niespalony taki czarny

Pauza 38sec, wcześniej 16sec

Wentylator nadmuch 75%

Temp zadana 60* mieszacz 3d ustawiony w skali 5/10

Opublikowano

Witaj, też mam ten sterownik nastawy mam zupełnie inne. piec masz z proeco? tak? bo mój jest podobny chyba.

Opublikowano

mój utrzymuje temp spalin na poziomie 160 - 185 stopni nie ma alarmów żadnych ale to sa moje ustawienia nie serwisowe które chętnie bym poznał.