tomcio17 Opublikowano 9 Grudnia 2006 #1 Opublikowano 9 Grudnia 2006 mam jeden problem!!zbu8dowałem otwarty kominek,wszystko jest podłaczone jak nalezy(przynajmniej tak uwazam)ma dopływ powietrza,ale czesc dymu cofa sie na pomieszczenie i po prostu nie wiem czy to normalne przy tego typu kominkach czy moze ja gdzies popełnilem blad??pomozcie mi bo nie wiem co mam robic?? :) :) Cytuj
dadi321 Opublikowano 11 Grudnia 2006 #2 Opublikowano 11 Grudnia 2006 Budowa kominka otwartego to nie taka prosta sprawa, bardzo ważne są tu wymiary i proporcje .Radzę wstawić wkład i będzie po kłopocie Cytuj
jerryk Opublikowano 19 Lutego 2007 #3 Opublikowano 19 Lutego 2007 Ale w kominku z wkładem kiełbasy nie można upiec do tomcio17-szukaj google-kominki otwarte to prawdziwe piękno palenia-nie przez przeważnie okopconą szybę Cytuj
dadi321 Opublikowano 19 Lutego 2007 #4 Opublikowano 19 Lutego 2007 No racja ale na tamtym świecie są chyba większe przyjemności niż pieczona kiełbasa, a z tą szybą to przesada chyba że palisz gałęziami prosto z drzewa przed domem:) Cytuj
jerryk Opublikowano 21 Lutego 2007 #5 Opublikowano 21 Lutego 2007 Jeżeli wiesz jakie większe przyjemnosci są na "tamtym świecie"to może się podzielisz wiadomościami na forum.Wiadomo,że kominki otwarte sa jak piszesz sprawą nieprostą-ale nie znaczy to ,że niemożliwą.Tomcio 17 na forum chciał dowiedzieć się jak poprawić swój kominek by nie dymił. Ja równiez jestem zwolennikiem kominka otwartego-tylko dla piękna ognia.Do ogrzewania mam Co,a popioły i sadze to wystarczą mi w piwnicy. Cytuj
tomcio17 Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor #6 Opublikowano 22 Lutego 2007 dzieki jerryk za te kominki na google Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi