Gonzo19 Opublikowano 20 Października 2020 #51 Opublikowano 20 Października 2020 6 minut temu, Darekgra napisał: Bez wpięcia pompy za zaworem w OP, niema szans. napisałem 21 minut temu, Gonzo19 napisał: To wywal 3D i pompke z układu rozdzielacza Cytuj
Darekgra Opublikowano 20 Października 2020 #52 Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) @Gonzo19Jak tak zrobi/zrobisz to OP pozostanie bez żadnej pompy. Zobacz gdzie jest wpięte zasilanie OP :) za zaworem 4d lecz przed pompą. Edytowane 20 Października 2020 przez Darekgra Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 20 Października 2020 #53 Opublikowano 20 Października 2020 no tak, teraz przyjrzałem się dokładniej zdjęciom, jest gorzej niż myślałem. Cytuj
nieudacznik13 Opublikowano 20 Października 2020 Autor #54 Opublikowano 20 Października 2020 Pisaliście że zawór może trochę przepuszczać. Teraz, Gonzo19 napisał: no tak, teraz przyjrzałem się dokładniej zdjęciom, jest gorzej niż myślałem. co tam jest tak zle zrobionę że dopiero zobaczyłeś hehe Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 20 Października 2020 #55 Opublikowano 20 Października 2020 ja już nic nie piszę, bo całość jest do bani. Nie wiem kto taki układ wymyślił, ale trochę się z tym pobujasz. chcesz poprawić, to przepnij zasilanie podłogówki z za zaworu 4D na przed zaworem 4D, wymień zawór 3D termostatyczny na 3D z siłownikiem, a 4D bedziesz sterował "wieszakami" Cytuj
Darekgra Opublikowano 20 Października 2020 #56 Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) Trzeba by wyciąć całą instalację aby zrobić ochronę na 3D termostatycznym.:):):) 2 minuty temu, Gonzo19 napisał: chcesz poprawić, to przepnij zasilanie podłogówki z za zaworu 4D na przed zaworem 4D, wymień zawór 3D termostatyczny na 3D z siłownikiem, a 4D bedziesz sterował "wieszakami" Przecież zasilanie podłogi już jest przed zaworem 4d... Wystarczy zawór termostatyczny w mieszaczu wymienić na 3d z siłownikiem i sterownikiem a na 4d zadaną temperaturę podnieść do wymaganej dla grzejników typu wieszak. Edytowane 20 Października 2020 przez Darekgra Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 20 Października 2020 #57 Opublikowano 20 Października 2020 teraz jesteś złośliwy, a ja wcale nie chciałem wstawiać 3D termostatycznego do ochrony powrotu. Chciał 4D, ma 4D i nie ma tematu. Wy mu dopiszecie co jeszcze ma dołożyć i będzie git, albo i nie. Cytuj
nieudacznik13 Opublikowano 20 Października 2020 Autor #58 Opublikowano 20 Października 2020 Wolę już włączyć termostaty i użytkować jak przez 4 lata bez problemu. Chciałem sprawdzić czy sterowanie pogodowe będzie działać jednak nie i trudno. Instalacja była od początku robiona na termostaty w pokojach. I jak zauważyłem krzywa grzewcza dobrze się sprawdza z tym połączeniem. Cytuj
Darekgra Opublikowano 20 Października 2020 #59 Opublikowano 20 Października 2020 (edytowane) @Gonzo19 nie jestem złośliwy, lubię z tobą pisać, i dlatego... Tak dla podtrzymania ognia. 4 minuty temu, nieudacznik13 napisał: Wolę już włączyć termostaty i użytkować jak przez 4 lata bez problemu. Chciałem sprawdzić czy sterowanie pogodowe będzie działać jednak nie i trudno. Instalacja była od początku robiona na termostaty w pokojach. I jak zauważyłem krzywa grzewcza dobrze się sprawdza z tym połączeniem. Sterowanie pogodowe będzie działać, tylko sprawdź ten zawór z siłownikiem, ręcznie tak jak wspominałem wcześniej. Ja do termostatów/zaworów na podłodze nie jestem przekonany no chyba że masz na każdej pętli czujnik w podłodze. Edytowane 20 Października 2020 przez Darekgra Cytuj
Kazio321 Opublikowano 21 Października 2020 #60 Opublikowano 21 Października 2020 Ciężko ściągnąć silownik i wysłać zdj samego trzpienia ? Cytuj
nieudacznik13 Opublikowano 21 Października 2020 Autor #61 Opublikowano 21 Października 2020 Siłownik jest dobrze zamontowany. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Darekgra Opublikowano 21 Października 2020 #62 Opublikowano 21 Października 2020 Sprawdziłeś czy niema luzów, i jak będzie się zachowywać po przekręceniu ręcznie trzpienia? Cytuj
nieudacznik13 Opublikowano 21 Października 2020 Autor #63 Opublikowano 21 Października 2020 Nie ma luzów jak przekręciłem ręcznie to puszczał wodę na co. A jak go zamykałem to temperatura wody spadała. W kotłowni mam gorąco jakieś 29 stopni. Kocioł pracuje od 75 do 80 stopni. Myślę że tu jest problem i dlatego tak się dzieje. Podłogówka pracuję cały czas i zaciąga wodę mimo ze jest lekkie przebicie to robi się cieplejsza woda na podłogówce. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi