Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesć, potrzebna mi wasza pomoc, konfiguruje piec defro smart ekopell 12KW, podczas procesu kalibracji ilosci paliwa wybieram „zasobnik pełny” potwierdzam, nastepnie rozpalam piec w trubie letnim, piec osiaga zadaną temp, cwu równiez, ale po chwili piec wrzuca komunikat najpierw o rezerwie paliwa nastepnie o jego braku i sie wygasza. 
Po wygaszeniu i wyziebieniu juz nie uruchamia sie ponownie, a powinien. 
Dodam ze zasobnik zasypany jest pod pełno.

Czy to normalne ze Piec podczas uczenia sie wyzuca komunikaty o braku paliwa?

Opublikowano

Poczytaj dobrze instrukcje , nie wiem jak w defro ale może być tak jak u mnie ,czyli w trakcie kalibracji poziomu paliwa nie może braknąć zasilania , nie możesz wyłączyć sterownika i chyba kocioł nie może się wygasić ,procesu kalibracji nie możesz przerwać dopłuty podajnik nie wyciągnie wszystkiego paliwa .

Opublikowano

A to nie są dwa rożne czujniki? ten co kalibrujesz w menu to tylko wizualny, a rezerwa to ten co jest w zasobniku z diodami, zobacz czy reaguje na zbliżenie 

Opublikowano
16 godzin temu, Wiktorwektor napisał:

Czesć, potrzebna mi wasza pomoc, konfiguruje piec defro smart ekopell 12KW, podczas procesu kalibracji ilosci paliwa wybieram „zasobnik pełny” potwierdzam, nastepnie rozpalam piec w trubie letnim, piec osiaga zadaną temp, cwu równiez, ale po chwili piec wrzuca komunikat najpierw o rezerwie paliwa nastepnie o jego braku i sie wygasza. 
Po wygaszeniu i wyziebieniu juz nie uruchamia sie ponownie, a powinien. 
Dodam ze zasobnik zasypany jest pod pełno.

Czy to normalne ze Piec podczas uczenia sie wyzuca komunikaty o braku paliwa?

Witaj

Najszybciej to wejść w "menu serwis" (5162) - kontrola paliwa - kalibracja poziomu paliwa -kontrola paliwa - i wybrać "pojemność zasobnika"

Potem wrócić i wybrać "pojemność zasobnika". Tam wpisujesz ile Ci wchodzi kg pelletu (powinieneś wiedzieć ile wsypujesz). I to wszystko :)

Aaaale to co pisze kolega wyżej trzeba zobaczyć ten czujnik pojemnościowy na dnie zbiornika czy dobrze ustawiona jest czułość. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Oczywiście po tych wyżej operacjach, wsypać tyle ile wchodzi pelletu i w menu kliknąć "zasobnik napełniony".