Darekas Opublikowano 7 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Czy prawdą jest że grzejniki aluminiowe nie są najlepszym rozwiązaniem w instalacji ogrzewania podłogowe plus grzejniki zasilanej kotłem gazowym kondensacyjnym za względu na sposób oddawania ciepła przez grzejniki aluminiowe. Podobno najlepsze przy kotle kondensacyjnym są grzejniki stalowe płytowe? Czy to prawda? Cytuj
automatyk Opublikowano 7 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 byle ie konwektory to po za tym moga byc kazde alu,stal,żeliwo, a do kondensatu to powinna byc praktycznie tylko podłogówka wtedy jest sens stoosowania kotła kondensacyjnego Cytuj
Darekas Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 wtedy jest sens stoosowania kotła kondensacyjnego Tak to wiem ale u mnie już na to za późno i na poddaszu muszą być grzejniki? Podobno aluminiowe mają przewagę konwekcji na promieniowaniem albo odwrotnie dlatego są gorsze niż płytowe przy kotle kondensacyjnym. Cytuj
automatyk Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 na odpowiednio dobranych -perzewymiarowanych grzejnikach alu nie mona mówic o konwekcji io wogole nie moznapowiedziec czy cos jest lepsze czy gorsze w tym zakresie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi