gilal Opublikowano 11 Marca 2020 #51 Opublikowano 11 Marca 2020 54 minuty temu, Danielo8319 napisał: Oj to na pewno, wszystko będzie jak trzeba. Tylko jak włączyć ten pid 0j trzeba tylko aktywować :)
gilal Opublikowano 11 Marca 2020 #52 Opublikowano 11 Marca 2020 Godzinę temu, HarryH napisał: Menu ustawień >Wybór PID Ale co do przyczyn smoły podtrzymuję mój 1 post. Jak najbardziej i warto to sprawdzić
Danielo8319 Opublikowano 11 Marca 2020 Autor #53 Opublikowano 11 Marca 2020 W poniedziałek może uda się uruchomić, oczywiście dam znać co i jak koledzy, i oczywiście dziękuję za wszystkie wskazówki,
Danielo8319 Opublikowano 16 Marca 2020 Autor #54 Opublikowano 16 Marca 2020 A więc panowie, dzisja uruchomiłem piec, oczywiście wszystko wyczycilem jak trzeba, i od razu znalazł się problem, gościu który m pilnował nie wyczyścil ani razu tego syfu co jest na samej godzę przed wylotem do komina. Było tego naprawdę dużo. Jak rozpaliłem piec bardzo szybko dobił do 35C i jak poszło na podłogę i grzejniki to trochę dużej mu zajęło dobić do 60C ale nie było nie z tego co wcześniej wszystko ładnie się paliło. Przy 57C włączył się alarm że temperatura nie rośnie, ale podobno tak jest jak przez 3h nie dobije do zadanej (dom tydz nie grzany) kliklem ok i wszystko wróciło do normy.
gilal Opublikowano 16 Marca 2020 #55 Opublikowano 16 Marca 2020 Witaj Czyli dobrze przeczuwał kolega @HarryH Rozumiem, że czujnik spalin już jest i pid aktywny?
Danielo8319 Opublikowano 19 Marca 2020 Autor #56 Opublikowano 19 Marca 2020 Właśnie kolego, nie na paliłem po staremu, teraz doszedł czujnik i pewnie zamontuje go jak w roce po 11 kwietnia, narazie wygasiłem piec bo nie chce by już tamten mi zaglądał bo znów coś się wywinie.
SUSPENSER Opublikowano 20 Marca 2020 #58 Opublikowano 20 Marca 2020 W dniu 16.03.2020 o 20:29, Danielo8319 napisał: A więc panowie, dzisja uruchomiłem piec, oczywiście wszystko wyczycilem jak trzeba, i od razu znalazł się problem, gościu który m pilnował nie wyczyścil ani razu tego syfu co jest na samej godzę przed wylotem do komina. Było tego naprawdę dużo. Jak rozpaliłem piec bardzo szybko dobił do 35C i jak poszło na podłogę i grzejniki to trochę dużej mu zajęło dobić do 60C ale nie było nie z tego co wcześniej wszystko ładnie się paliło. Przy 57C włączył się alarm że temperatura nie rośnie, ale podobno tak jest jak przez 3h nie dobije do zadanej (dom tydz nie grzany) kliklem ok i wszystko wróciło do normy. Zmień temperaturę załączenia pomp na 45 C to będzie zdrowiej dla kotła i masz szansę uniknąć alarmu "temperatura nie rośnie".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.