Tomek123456789 Opublikowano 27 Lutego 2020 #1 Opublikowano 27 Lutego 2020 Siema narysuje mi ktoś prostu schemat instalacji do kotła na pellet z zaworem ATV 50 stopni układ zamknięty same grzejniki i cw i podpowie jak to prowadzić pogodówka czy pokojówka mogę grzać cyklicznie nie musi chodzić cały dzień jak będzie korzystnie kocioł 22 kw gropel bufor odpada czy termostat y na grzejniki z góry dziękuję za wszelkie wsparcie
Tomek123456789 Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #2 Opublikowano 27 Lutego 2020 Co nikt nie pomoże to w prosty sposób ogarnąć ?
jameess Opublikowano 27 Lutego 2020 #3 Opublikowano 27 Lutego 2020 Tutaj poczytaj : Tematów o tym jest multum, wystarczy poczytać ;)
Tomek123456789 Opublikowano 27 Lutego 2020 Autor #4 Opublikowano 27 Lutego 2020 No toś pomógł że aż ci podziękować Chodzi o schemat a nie o debatę 700 wątków
jameess Opublikowano 28 Lutego 2020 #5 Opublikowano 28 Lutego 2020 Ja prd...! wpisz w wujku google :" schemat z zaworem vtc" i wyskoczy ci tysiące schematów. Nic nie piszesz czy masz już instalacje, czy budujesz nową, czy modernizujesz , jaki masz kocioł pelletowy, jaki sterownik itp. Wtedy coś ktoś na pewno podpowie.
sambor Opublikowano 28 Lutego 2020 #6 Opublikowano 28 Lutego 2020 11 godzin temu, jameess napisał: Tutaj poczytaj : Na tym temacie to bym się nie wzorował, to akurat antytemat na ten temat - fajnie nawet zabrzmiało. Przede wszystkim trzeba oprzeć się na wymaganiach producenta kotła , aby np gwarancję zachować.
gmaj22 Opublikowano 28 Lutego 2020 #7 Opublikowano 28 Lutego 2020 Nie chodzi też o to, aby podawać każdemu indywidualnie wszystko na tacy. Niech wykaże choć trochę swojej inwencji, poszuka choćby na tym forum, poda schemat z DTR kotła do skonsultowania, opisze swoją instalację. Wtedy można cokolwiek pomóc, skorygować, poprawić itp. Osobiście wolę komuś dać wędkę niż gotową rybkę na talerzu ;)
hajtaler428 Opublikowano 28 Lutego 2020 #8 Opublikowano 28 Lutego 2020 Otóż to - widzę że nie tylko ja mam takie odczucia. Co zniechęca do odpowiedzi? 1. Składnia, interpunkcja(właściwie jej brak), błędy w pierwszym poście - naprawdę nie chce się czegoś takiego czytać 2. Delikatnie ujmując roszczeniowa postawa 3 .Irytujące zniecierpliwienie - co??? 40 min od dodania posta i nikt jeszcze mi nie podrzucił schematu??? Wiedz że nie zawsze osoby które mogą/potrafią pomóc siedzą na forum 24h/d(nawet jak jest status online po prostu zostaje włączony komputer i otwarta strona(ja często tak robię - wiem nie jestem eko). 4. Wspomniane lenistwo i niepofatygowanie się o choćby pobieżne przejrzenie forum(już na pierwszej stronie działu "instalacje" jest wątek ze schematem dla Ciebie i nie ma 700 postów tylko 14, tyle chyba będzie Ci się chciało przeczytać. Przeczytaj koniecznie pierwszy post w temacie z linku i porównaj ze swoim ). W schemacie z ostatniego postu bufor zamieniasz na sprzęgło(bufor jest sprzęgłem tylko większym)
eliks Opublikowano 28 Lutego 2020 #9 Opublikowano 28 Lutego 2020 Przecież macie płacone za podawanie wszystkiego na tacy, tak jak i ja za sprzątanie (tak niektózy myślą)
MoskiTe Opublikowano 29 Lutego 2020 #11 Opublikowano 29 Lutego 2020 W instrukcjach kotła masz Masz inaczej tzn ze pasuje przerobić instalacje
Tomek123456789 Opublikowano 1 Marca 2020 Autor #12 Opublikowano 1 Marca 2020 Panowie dziękuję żeście mnie zjechali kolega kagebe rozwiązał moj problem przez telefon z jednym zdjęciem bez zaśmiecania forum i zbędnych dyskusji pozdrawiam Przepraszam kolega kordjano problem rozwiązał mała pomyłka i dla nie go szacun
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.