mironw Opublikowano 2 Marca 2020 #26 Opublikowano 2 Marca 2020 To najkrócej i najniżej to polutować na miedzi Cytuj
Darwroc Opublikowano 2 Marca 2020 Autor #27 Opublikowano 2 Marca 2020 Dzięki, bardzo konkretny rysunek. Dobry pomysł przejścia na 1/2, coś takiego spróbuje poskręcać może się uda. Cytuj
Darwroc Opublikowano 6 Marca 2020 Autor #28 Opublikowano 6 Marca 2020 No i sukces. Dzięki wszystkim za pomoc. Przede wszystkim przeszedłem na 1/2, 2 kolanka i nowe rurki elastyczne, grzejnik poszedł do góry ok 4 cm. Cytuj
mironw Opublikowano 6 Marca 2020 #29 Opublikowano 6 Marca 2020 ale zlikwiduj ten wyciek spod zasilania grzejnika bo z czasem zgnije gwint w grzejniku albo spuchnie panel , użyj konopi sam teflon na mosiądzu ciężko nie przeciąć Cytuj
Darwroc Opublikowano 6 Marca 2020 Autor #30 Opublikowano 6 Marca 2020 Zdjęcie zrobiłem od razu po puszczeniu wody i faktycznie na tym jednym połączeniu pojawiło się kilka kropel. Ale teraz jest sucho, a grzejnik odpalony cały czas. Wiem że ten teflon to najsłabsze uszczelnienie, ale czy faktycznie jest sens teraz to rozbierać i dawać konopie jak sucho jest? Cytuj
mironw Opublikowano 9 Marca 2020 #31 Opublikowano 9 Marca 2020 To zobacz po sezonie jak będzie zimna woda w grzejniku Cytuj
Landcaster Opublikowano 4 Października 2020 #32 Opublikowano 4 Października 2020 Witam. Mam podobna sytuację tylko odległość ok 30-40 cm Z związku z tym pytanie. Czy mogę sobie to przedłużyć za pomocą dwóch kolan do alupex i rurek alupex? Wszystkie łącznia będą pod grzejnikiem. Cytuj
Landcaster Opublikowano 7 Października 2020 #33 Opublikowano 7 Października 2020 Witam, prosze o podzielenie się swoim doświadczeniem czy powyższa propozycja 4 kolan złączek do alupex i rurki alupex to dobre rozwiązanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi