Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sas Bio spark

mareks26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazio a mogę twoje proponowane nastawy pracy bo wklepalem te od Darek to piec dostal wysokich obrotów i wyrzucal pelet 

Opublikowano

Dostał wysokich obrotów bo wszedłeś w menu serwis i wypsales kod 5163. Więc zaczął pracować na tych ustawieniach. Wejdz do menu serwis z kodem 5162 i tam zatwierdź obroty wiatraka. 

Opublikowano

Coś musiałeś @Mario85 pokręcić bo moje proponowane wartości obrotów górą są niższe niż miałeś wcześniej.

Opublikowano

Kazio a mogę twoje proponowane nastawy pracy bo wklepalem te od Darek to piec dostal wysokich obrotów i wyrzucal pelet 

Opublikowano

Dzieki Derek może przez to że napisałem kod 5163 I dostal wysokich obrotów 

Opublikowano

Dokładnie Mario. Ustaw serwis na kodzie 5162 i będzie dobrze :D

Opublikowano
6 godzin temu, Kazio321 napisał:

Dokładnie Mario. Ustaw serwis na kodzie 5162 i będzie dobrze :D

Dzięki to moje początki z tym piecem w kontakcie A temp załączenia pomp masz 40 I czy zawór co od pompy otwarty cały czas czy powyżej progu

Opublikowano

Załączenie pompy mam 45 i zawór powyżej progu 

Opublikowano

Aha a temp kotla zadana 66 Tak 

To są nastawy dla bio spark 12 pid580 pelet dla pewności pytam bo te ustawienia każdy podaje inne dzięki Darek u cb długo tak smiga i jakie spalanie na dobe

Opublikowano

Powiem Ci tak, u mnie kocioł pracuje na nadzorze a zawory na pogodowce. Kocioł wręcz spalanie ma idealne. Co do kg/dobę nie będe pisał bo i tak nie uwierzysz jak większość ludzi na tym forum. 

Opublikowano

@Mario85 wejdź w menu widok ekranu i wybierz ekran producenta/serwisowy kod 5162 oraz zrób zdjęcia lub powiedz jakie wszystkie parametry się tam wyświetlają

Opublikowano

Ok to później jak wrócę z pracy inne tematy jak roxpalanie opóźnienie są ok 

Opublikowano

Kazio to gratuluję małego spalania i masz takie same ustawienia jak Darek

Opublikowano

Dzięki Darkowi mam tak małe spalanie, ja tylko lekkie korekty pogodowki zrobiłem żeby w domu było sam raz :) 

Opublikowano

@Mario85 ja mam zupełnie inny kociołek ale już trochę ustawień znam dla sterowników od techa :)

najlepiej wejdź do ustawień serwisowych 5162 i przywróć ustawienia fabryczne wtedy napisz nam wszystkie parametry pracy jakie wtedy będą ustawione.

Opublikowano

A czemu tak najpierw wpiszę te podane przez cb i pomożesz mi ustawić resztę jak możesz wyśle foty czy nie dojdziemy tak

Opublikowano

zrób reset do fabrycznych ale tylko w ustawieniach serwisowych 5162 i wtedy będziemy wiedzieli dokładnie co i jak i co w jakim stopniu ewentualnie zmienić

Opublikowano

Darek A moglibyśmy ustawić piec przez tel jeśli za bardzo się narzucam to sorki widzę że masz duża wiedzę 

Opublikowano

Ogólnie to ja mam ustawienia menu serwisowe fabryczne, tylko wiatrak troszkę podrasowany. No i nadzór troszkę zmodyfikowany 

Opublikowano

Pisz publicznie w temacie zostanie dla potomnych :)

Opublikowano

Ok czyli przywracam ustawienia fabryczne w menu serwis i fabryczne w menu instalatora i mam ci je podać tak 

Opublikowano

na razie przywróć tylko w menu serwis

Opublikowano

Ok po 16 stej się odezwę 

Opublikowano

Menu instalatora będziesz musiał ustawić według swojego domu np zawory 

Opublikowano

Trzeba się znać na tym mam 100 m podlogowka i 6 grzejników oraz cwu obecnie nie mam pogodowki ani termostatow pokojowych też bym chciał mała podpowiedź ustawień na co zwracać uwagę 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.