piterr123 Opublikowano 3 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2019 Witam Przychodzę do was z z problemem zapowietrzania się grzejników aluminiowych kfa armatura (z castoramy) instalacja częściowo z pex i miedzi i kształtki z mosiądzu i czarnej stali, zero ocynku. Problemem jest zapowietrzanie po czasie grzejników, najpierw strzela powietrze na wkładce zaworowej, później woda się przelewa w grzejniku no i stopniowo człony przestają grzać. Instalacja jest nowa robiona od 0, jedynie kocioł 3 sezon pracuje. Co zauważyłem, wypuszczane powietrze śmierdzi mocno, i raz dla testu podłożyłem kubek bo chciałem odpowietrzyć no i zapalniczką "pstrykłem" no i jebło fest w kubek - aż się wystraszyłem. No i co to może, być, że jakiś gaz wytwarza się i jak temu zaradzić. Pozdrawiam
LordFalcon Opublikowano 4 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Masz grzejniki podłączone bezpośrednio rurkami miedzianymi? To co opisałeś wygląda na wodór wytworzony w ogniwie elektrochemicznym...
piterr123 Opublikowano 4 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 4 Grudnia 2019 W taki sposób jak na zdjeciuWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.