Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Biawar pellux compact vs seko maxx pellet

Gregxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie tak na szybko, który kociol wybrać? 

Plusem seko jest to że nie miał bym problemów z serwisem i pierwszym odpaleniem bo mój instalator je serwisuje.

Jak serwis wygląda w przypadku biawara ? 

Opublikowano
50 minut temu, Gregxxx napisał:

Jak serwis wygląda w przypadku biawara ? 

przyjeżdża serwisant, uruchamia piec i tyle go widzieli, znaczy wraca za rok na przegląd i tak co roku. U mnie sam dzwoni aby umówić się na serwis roczny.

Opublikowano

To ja ci tak na szybko odpowiem, bierz Biawara

Opublikowano

przegląd chyba 3 stówy, ale ja jeszcze nie korzystałem, dopiero w grudniu. A uruchomienie chyba 350.

Opublikowano

To drożej jak samochodu, chyba że olej i filtry wymienia .

Opublikowano
11 godzin temu, Kordjano napisał:

To drożej jak samochodu, chyba że olej i filtry wymienia .

czy ja wiem czy to drogo? W sumie człowiek płaci za przedłużenie gwarancji a i przy okazji kocioł wyczyści.

Opublikowano

Zdecydowałem się na biawar, mam jeszcze tylko jedno pytanie, jestem laikiem wiec

w standardzie obsługa jednego obiegu co że zmieszaniem - co w wypadku kiedy mam podlogowke i grzejniki ? To nadal jeden obieg ? 

Opublikowano

Zakładam, że kupujesz tego z kolorowym wyświetlaczem dotykowym. 

Ten sterownik obsługuje dwa obiegi z mieszaczami, pompę kotlowa, pompę cwu, dwie pompy CO, bufor, i pompę cyrkulacyjna poprzez przekaźnik. 

Podlogowka jeden obieg, grzejniki drugi obieg. Do każdego obiegu pompa i zawór 3d z silownikiem 

Pomysl o buforze, warto. Taki z 500l

Opublikowano

Moja hurtownia zajmuje się głównie seko i defro. O wycenę biawar musiałem ich prosić i czekać kilka dni, nie wiem nawet co im tam dokładnie podali, czy wersja bez dotykowego jest jeszcze w sprzedaży?

Opublikowano

Cenę pieca znajdziesz na stronie pellux.pl teraz jest dotacja 2000zl 

Opublikowano

W zestawie masz piec, zasobnik, podajnik, dwa czujniki ct4 i jeden ct7 jako pogodowy . Resztę musisz dokupić

to w zestawie kosztuje 11k zł netto, nie może byc drożej, tylko taniej

Opublikowano

raczej nie, chyba, że ktoś ma jeszcze na stanie. w każdym razie zawsze pytaj o Pellux compact Touch

ten bez Toucha ma inny sterownik (estyma)

Opublikowano

obecna cena tego pieca to 8800 netto + zasobnik z podajnikiem 2200 netto. Takie ceny sa u autoryzowanych dystrybutorów. Wtedy masz komplet. twoja hurtownia pewnie nie jest autoryzowanym dystrybutorem, wiec nie mają ceny w promocji. Nie wiem skąd jesteś, ale na stronie pellux.pl poszukaj autoryzowanego dystrybutora w Twojej okolicy.

https://pellux.pl/pl/dystrybutorzy/

Opublikowano

a myślisz, że ja nie potrafię czytać i nie odróżniam brutto od netto? wiem co napisałeś i nawet pokusiłem sie o rózne przeliczenia i nie wiem skąd wyszło 11300brutto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.