Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Biawar pellux compact vs seko maxx pellet

Gregxxx

Rekomendowane odpowiedzi

Link afiliacyjny

🔧 Szukasz fachowca?

Wybierz branżę i porównaj oferty firm z Twojego regionu

Opublikowano

Witam. Panowie tak na szybko, który kociol wybrać? 

Plusem seko jest to że nie miał bym problemów z serwisem i pierwszym odpaleniem bo mój instalator je serwisuje.

Jak serwis wygląda w przypadku biawara ? 

Opublikowano
50 minut temu, Gregxxx napisał:

Jak serwis wygląda w przypadku biawara ? 

przyjeżdża serwisant, uruchamia piec i tyle go widzieli, znaczy wraca za rok na przegląd i tak co roku. U mnie sam dzwoni aby umówić się na serwis roczny.

Opublikowano

To ja ci tak na szybko odpowiem, bierz Biawara

Opublikowano

przegląd chyba 3 stówy, ale ja jeszcze nie korzystałem, dopiero w grudniu. A uruchomienie chyba 350.

Opublikowano

To drożej jak samochodu, chyba że olej i filtry wymienia .

Opublikowano
11 godzin temu, Kordjano napisał:

To drożej jak samochodu, chyba że olej i filtry wymienia .

czy ja wiem czy to drogo? W sumie człowiek płaci za przedłużenie gwarancji a i przy okazji kocioł wyczyści.

Opublikowano

Zdecydowałem się na biawar, mam jeszcze tylko jedno pytanie, jestem laikiem wiec

w standardzie obsługa jednego obiegu co że zmieszaniem - co w wypadku kiedy mam podlogowke i grzejniki ? To nadal jeden obieg ? 

Opublikowano

Zakładam, że kupujesz tego z kolorowym wyświetlaczem dotykowym. 

Ten sterownik obsługuje dwa obiegi z mieszaczami, pompę kotlowa, pompę cwu, dwie pompy CO, bufor, i pompę cyrkulacyjna poprzez przekaźnik. 

Podlogowka jeden obieg, grzejniki drugi obieg. Do każdego obiegu pompa i zawór 3d z silownikiem 

Pomysl o buforze, warto. Taki z 500l

Opublikowano

Moja hurtownia zajmuje się głównie seko i defro. O wycenę biawar musiałem ich prosić i czekać kilka dni, nie wiem nawet co im tam dokładnie podali, czy wersja bez dotykowego jest jeszcze w sprzedaży?

Opublikowano

Cenę pieca znajdziesz na stronie pellux.pl teraz jest dotacja 2000zl 

Opublikowano

W zestawie masz piec, zasobnik, podajnik, dwa czujniki ct4 i jeden ct7 jako pogodowy . Resztę musisz dokupić

to w zestawie kosztuje 11k zł netto, nie może byc drożej, tylko taniej

Opublikowano

raczej nie, chyba, że ktoś ma jeszcze na stanie. w każdym razie zawsze pytaj o Pellux compact Touch

ten bez Toucha ma inny sterownik (estyma)

Opublikowano

obecna cena tego pieca to 8800 netto + zasobnik z podajnikiem 2200 netto. Takie ceny sa u autoryzowanych dystrybutorów. Wtedy masz komplet. twoja hurtownia pewnie nie jest autoryzowanym dystrybutorem, wiec nie mają ceny w promocji. Nie wiem skąd jesteś, ale na stronie pellux.pl poszukaj autoryzowanego dystrybutora w Twojej okolicy.

https://pellux.pl/pl/dystrybutorzy/

Opublikowano

a myślisz, że ja nie potrafię czytać i nie odróżniam brutto od netto? wiem co napisałeś i nawet pokusiłem sie o rózne przeliczenia i nie wiem skąd wyszło 11300brutto

Opublikowano

nie wiem, nie mam pojęcia. co wchodzi w skład tej ceny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.