Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przekładka rotametrów

Andriuun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam rozdzielacz Gorgiel (foto) musze przełożyć rotametry z dołu na górę - czy wystarczy jak zamienię miejscami tylko górne elementy ( zaworu -rotametru ) czy muszę odłączyć obiegi-rury i pozamieniać miejscami wszystko.

Uprzedzam pytania....ten bypass miedziany jest zakręcony.

Pozdrawiam.

P4030125.JPG

Opublikowano

Witam.

U góry...

P4030126.JPG

Opublikowano

Najmniej roboty będzie jak w kotłowni przełożysz dwie rury zasilającą i powrotną od tego rozdzielacza, ew można przełożyć całe belki - wtedy ten bypas wywal a otwory w belkach zaślep

Opublikowano

Hmmm...myślałem ze najprościej będzie zamienić miejscami......jeśli dobrze rozumie w belce jest inne gniazdo na zaworek a inne na rotametr?

Bypass zakręcony.

Opublikowano

Info dla potomnych.....niestety trzeba przekręcić komplet czyli rotametr oraz dolny zacisk PEX.

No to poszukam rotametrów na powrót....

Opublikowano

W kotłowni za dużo kombinacji....straciłem cierpliwość do wykonawcy/ miał to poprawić ale widomo jak zapłaciłeś to "spadaj"...jako leniwy człowiek chciałem się " nie spocić"...…..

Ciekawe gdzie dostanę rotametry na powrót....

Opublikowano

Widzę, w czym problem. Dolna belka nie ma śrubunka i trzeba ją wykręcić z kolana GW/GZ. Ale jest to wykonalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.