Skocz do zawartości
IGNOROWANY

POPIÓŁ - ile tego towaru zostaje ze 100kg

Gość Oldek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój podajnik w kotle, w tym sezonie, miał okazję popracować na różnych ekogroszkach. To co zostało po towarze uwieczniłem na photos.

Mam dwa zaskoczenia :) 1. Lokalny opał "Wesoła" wypadł najlepiej (nie tylko w ilości popiołu) 2. Iskra Wesoła by Karena to nie węgiel z kopalni Wesoła

A na fotkach moje popioły :)

Węglarka to waga 1.6 kg

IMAG0619.jpg

IMAG0631.jpg

IMAG0635.jpg

IMAG0650.jpg

IMAG0662.jpg

IMAG0666.jpg

IMAG0676.jpg

Opublikowano

Dobra robota. Wszystko wyszło w sumie nieźle, o ile pamiętam z dawnych czasów to z polskich węgli tylko Piekary mogły zejść w okolice 6%.

Gość berthold61
Opublikowano

Ale dziwi mnie że z retopala tak mało tego . ja co dwa dni muszę wybierać a raz testowo paliłem wesołą to 4 dni nie musiałem wybierać . oj marzy mi sie ekogroszek z 3 procentami popiołu i mocy 31 MJ w cenie 8 stówek , chyba się rozpędziłem .

Opublikowano

Retopala objętościowo jest dużo, też jestem zdziwiony jego małą wagą. Niby jakieś (samospadające) wypiętrzające się miękkie spieki, ale tak delikatne że pogłaskanie ich szufelką tę objętość zdecydowanie zmniejsza. I będąc przy Retopalu, więcej tego kopciucha nie kupię. Obawiam się że tego o czym marzysz nie doczekamy, no chyba że za 13 stówek, podobno coś takiego jest.

Opublikowano

Ja z innej beczki,ta waga przenośna jak ci się sprawuje? na alledrogo cena przystępna ale jak z jakością?

Gość berthold61
Opublikowano

Dobrą wagę w przystępnej cenie kupisz w każdym sklepie wędkarskim , wedkarze ważą swoje zdobycze tym , nieskromnie powiem że ja też .

Opublikowano

@berthold61 dobrze napisał. Od maja do listopada ta waga chodzi ze mną na ryby. Ale jeszcze nie trafiła mi się taka ryba, która by ważyła więcej od któregoś z popiołów :) Kupiłem ją w wędkarskim za troszkę ponad 20 zł. dokładność nie jest mi znana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.