Gość Oldek Opublikowano 27 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Witam, mój podajnik w kotle, w tym sezonie, miał okazję popracować na różnych ekogroszkach. To co zostało po towarze uwieczniłem na photos. Mam dwa zaskoczenia :) 1. Lokalny opał "Wesoła" wypadł najlepiej (nie tylko w ilości popiołu) 2. Iskra Wesoła by Karena to nie węgiel z kopalni Wesoła A na fotkach moje popioły :) Węglarka to waga 1.6 kg
HarryH Opublikowano 27 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dobra robota. Wszystko wyszło w sumie nieźle, o ile pamiętam z dawnych czasów to z polskich węgli tylko Piekary mogły zejść w okolice 6%.
Gość berthold61 Opublikowano 27 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ale dziwi mnie że z retopala tak mało tego . ja co dwa dni muszę wybierać a raz testowo paliłem wesołą to 4 dni nie musiałem wybierać . oj marzy mi sie ekogroszek z 3 procentami popiołu i mocy 31 MJ w cenie 8 stówek , chyba się rozpędziłem .
Gość Oldek Opublikowano 27 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Retopala objętościowo jest dużo, też jestem zdziwiony jego małą wagą. Niby jakieś (samospadające) wypiętrzające się miękkie spieki, ale tak delikatne że pogłaskanie ich szufelką tę objętość zdecydowanie zmniejsza. I będąc przy Retopalu, więcej tego kopciucha nie kupię. Obawiam się że tego o czym marzysz nie doczekamy, no chyba że za 13 stówek, podobno coś takiego jest.
Panstan Opublikowano 27 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Ja z innej beczki,ta waga przenośna jak ci się sprawuje? na alledrogo cena przystępna ale jak z jakością?
Gość berthold61 Opublikowano 27 Stycznia 2019 #6 Opublikowano 27 Stycznia 2019 Dobrą wagę w przystępnej cenie kupisz w każdym sklepie wędkarskim , wedkarze ważą swoje zdobycze tym , nieskromnie powiem że ja też .
Gość Oldek Opublikowano 27 Stycznia 2019 #7 Opublikowano 27 Stycznia 2019 @berthold61 dobrze napisał. Od maja do listopada ta waga chodzi ze mną na ryby. Ale jeszcze nie trafiła mi się taka ryba, która by ważyła więcej od któregoś z popiołów :) Kupiłem ją w wędkarskim za troszkę ponad 20 zł. dokładność nie jest mi znana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.