gmaj22 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 #51 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Na temat używanych "wieśków" już zresztą było pisane. Ucięte i wspawane na "sztukę" króćce, niewiadome pochodzenie itp. Lepiej poczekać, dołożyć i kupić nowy. W grę wchodzi jeszcze ACV, tylko ta cena.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek20 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor #52 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Ok. Kotłownia prawie ogarnięta po nowemu. Pytanie pewnie błache ale na jaką prędkość nastawić pompę ładującą zasobnik cwu (wilo ynos pico 25/40) (Całością steruje ekomax 860)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Digitrax Opublikowano 16 Sierpnia 2019 #53 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Na minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek20 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor #54 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Dzięki. Jeszcze jedno pytanie - kapilary na czujniki temperatury są dość obszerne w stosunku do wielkości czujników. Czy macie jakiś patent na ciaśniejsze włożenie czujnika? Myślałemo o aluminiowej foli kuchennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkaczko Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #55 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Pasta termoprzewodzaca np. Ta stosowana do procesorow z komputerow Wysłane z mojego LG-M700 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermogenes Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #56 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Okręć ciasno folią AL najlepsza pasta polecana przez kolegę "mkaczko" ma 20 razy mniejszą przewodność cieplną od aluminium/ do radiatorów stosuje się pasty ( w minimalnych ilościach) aby zastąpiły drobiny powietrza zbierające się na styku metali. pozdrawiam Hermogenes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek20 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Autor #57 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Ok. Czyli trop dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioBin Opublikowano 17 Sierpnia 2019 #58 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Czujnik spalin wlozylem na smar miedziany. Nie wiem czy jest lepiej czy gorzej z pomiarem (przewodnoscia cieplna) ale mam nadzieje ze w razie koniecznosci bedzie go latwiej wyjac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek20 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Autor #59 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Z czujnikem spalin problemu nie ma bo odpowiednie wiertło i jazda. Tylko te tuleje pod czujniki w kole i zasobniku CWU jakieś takie "obszerne". A może przewrażliwiony jestem i wystarczy tylko włożyć ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironw Opublikowano 18 Sierpnia 2019 #60 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Witam im ciaśniej dopasowana tym dokładniejszy pomiar i różnica błędu wskazania dla sterownika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek20 Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor #61 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Dziękuję Wszystkim za pomoc i porady. Udało mi się ogarnąć w końcu kotłownię. Wszystko działa jak powinno :) Jestem mega zadowolony biorąc pod uwagę, że to moja pierwsza taka robota. Muszę jeszcze ocieplic wymiennik. i zamontować w rurę czujnik spalin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.