konwera007 Opublikowano 3 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam wszystkich. Mam pewien problem z grzejnikami. Mianowicie gdy są odkręcone na maksa to jest ok a jak mam na 3.5 w skali 6 to delikatnie buczy w grzejnikach gdy zawór zamknie się to zaczyna buczeć. Grzejniki odpowietrzone, próbowałem różnych biegów pompy oraz zaworu 3D i już szlak mnie trafia. Dodam że parę lat wcześniej gdy nie miałem zaworu 3D to tego nie było. Proszę o pomoc bądź jakieś uwagi.
Przemyslaw85 Opublikowano 3 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Budzenie czy szum? Skoro na żadnym biegu pompy nie ma zmian to czy próbowałeś wyłączysz pompę?Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
konwera007 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor #3 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Szum na pewno to nie jest. Delikatne buczenie po drugiej stronie grzejnika gdzie jest głowica. Nawet pompę zmieniłem i nic. Byłem w kotłowni i wyłączyłem pompę i buczenie przestało ale bez pompy to raczej kiepski pomysł.
pastor Opublikowano 3 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Sprawdź czy to nie niesie się po rurach z kotłowni. Albo może przestaw pompę w autoadapt jak ma
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.