Zdzich84 Opublikowano 3 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Witam mam wielki problem potrzebuje pomocy .PILNEJ POMOCY. w załączeniu zdjęcie podłączenia kotła... Kocioł grzeje C.O prawidłowo, natomiast problem polega na tym że kocioł po przełączeniu się w tryb grzania C.W.U grzeje całe grzejniki - powrót z kotła przelatuje przez powroty grzejników i zamyka się obieg... Macie może jakieś rozwiązania na podłączenie instalacji??? może ktoś miał podobny problem?
Ryszard Opublikowano 3 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Proszę nie tworzyć kolejnych tematów dotyczących tego problemu. Dziękuję.
Gonzo19 Opublikowano 3 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 3 Grudnia 2018 wstaw ZZ w miejscu pokazanym na rysunku
Gość Digitrax Opublikowano 3 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Układ niebezpieczny i sprzeczny z prawem oraz zdrowym rozsądkiem. Nie twórz tylko skorzystaj z gotowych rozwiązań.
Zdzich84 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor #5 Opublikowano 4 Grudnia 2018 12 godzin temu, Gonzo19 napisał: wstaw ZZ w miejscu pokazanym na rysunku GONZO 19 a czy ten zawór nie bedzie kolidował z zaworem 3 drogowym? a czy jak wstawię ten zawór klapowy czy mogę zrezygnować z zaworu zwrotnego przy pompie CO?
Zdzich84 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor #6 Opublikowano 4 Grudnia 2018 11 godzin temu, Digitrax napisał: Układ niebezpieczny i sprzeczny z prawem oraz zdrowym rozsądkiem. Nie twórz tylko skorzystaj z gotowych rozwiązań. dlaczego niebezpieczny ?
Gonzo19 Opublikowano 4 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 4 Grudnia 2018 nie będzie kolidował z 3D pod warunkiem, że wepniesz dokładnie jak na rysunku. Z tego przy pompie nie rezygnuj. Niebezpieczny, bo brak naczynia wzbiorczego, ale ja zakładam, że reszta rzeczy jest, a Tobie chodzi tylko o ten kawałek instalacji co narysowałeś.
Zdzich84 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor #8 Opublikowano 4 Grudnia 2018 dzięki wielkie. dokładnie naczynie jest przelewowe którego nie narysowałem w takim razie w sobotę zabieram się za zmiany. dzikie jeszcze raz GONZO19 pozdrawiam
Gość Digitrax Opublikowano 4 Grudnia 2018 #9 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Jeżeli naczynie jest podłączone do jednego z pionów zasilających grzejniki to nadal jest źle i niebezpiecznie.
Zdzich84 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor #10 Opublikowano 4 Grudnia 2018 naczynie jest nie dorysowane ale jest podłączone do powrotu. Czy to prawidłowo ?
gmaj22 Opublikowano 4 Grudnia 2018 #11 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Obyś tylko montujac ZZ klapowy na powrocie, nie odciął naczynia.
Gość Digitrax Opublikowano 4 Grudnia 2018 #12 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Naczynie ma być podłączone do wyjścia kotła rura o średnicy minimum 1 cal bez ani jednego przewężenia a tym bardziej zaworu czy pompy.
Zdzich84 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Autor #13 Opublikowano 5 Grudnia 2018 ok czyli naczynie również musze zmienić.nie warto ryzykować. dziękuje wam bardzo za pomoc pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.