Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podłączenie kotła do istniejącej instalacji C.O i C.W.U

Zdzich84

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam wielki problem potrzebuje pomocy .PILNEJ POMOCY. w załączeniu zdjęcie podłączenia kotła...  Kocioł grzeje C.O prawidłowo, natomiast problem polega na tym że kocioł po przełączeniu się w tryb grzania C.W.U grzeje całe grzejniki - powrót z kotła przelatuje przez powroty grzejników i zamyka się obieg... Macie może jakieś rozwiązania na podłączenie instalacji??? może ktoś miał podobny problem?  

schemat podłączenia.jpg

Gość Digitrax
Opublikowano

Układ niebezpieczny i sprzeczny z prawem oraz zdrowym rozsądkiem.

Nie twórz tylko skorzystaj z gotowych rozwiązań.

Opublikowano
12 godzin temu, Gonzo19 napisał:

wstaw ZZ w miejscu pokazanym na rysunku

2061038574_schematpodczenia.jpg.2511ef05bd5881c00485adaf14b7721e.jpg

GONZO 19 a czy ten zawór nie bedzie kolidował z zaworem 3 drogowym? a czy jak wstawię ten zawór klapowy czy mogę zrezygnować z zaworu zwrotnego przy pompie CO? 

Opublikowano
11 godzin temu, Digitrax napisał:

Układ niebezpieczny i sprzeczny z prawem oraz zdrowym rozsądkiem.

Nie twórz tylko skorzystaj z gotowych rozwiązań.

dlaczego niebezpieczny ? 

Opublikowano

nie będzie kolidował z 3D pod warunkiem, że wepniesz dokładnie jak na rysunku. Z tego przy pompie nie rezygnuj.

Niebezpieczny, bo brak naczynia wzbiorczego, ale ja zakładam, że reszta rzeczy jest, a Tobie chodzi tylko o ten kawałek instalacji co narysowałeś.

Opublikowano

dzięki wielkie. dokładnie naczynie jest przelewowe którego nie narysowałem w takim razie w sobotę zabieram się za zmiany. dzikie jeszcze raz GONZO19 pozdrawiam 

Gość Digitrax
Opublikowano

Jeżeli naczynie jest podłączone do jednego z pionów zasilających grzejniki to nadal jest źle i niebezpiecznie.

Opublikowano

Obyś tylko montujac ZZ klapowy na powrocie, nie odciął naczynia.

Gość Digitrax
Opublikowano

Naczynie ma być podłączone do wyjścia kotła rura o średnicy minimum 1 cal bez ani jednego przewężenia a tym bardziej zaworu czy pompy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.