Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Piec buderus (olejowy) vs nie grzejące grzejniki

Kamil5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Problem jest następujący. Mam piec buderus olejowy i chciałem sprawdzić jak grzeją grzejniki przed sezonem zimowy. Okazało się ze dwa grzejniki działają dobrze reszta jednak jest zimna. Odpowietrzylem je jednak z kilku lekko poleciało powietrze a z kilku w ogóle, jednak z żadnego z tych które nie grzeją nie leciała w ogóle woda.

Podejrzewam że przyczyna może być niskie ciśnienie i potrzeba dodania wody/oleju/ czegoś innego do układu ogrzewania aby finalnie pojawiła się w grzejnikach.

Jestem zupełnym laikiem w tym temacie wiec prośba o wyrozumiałość :)

Załączam zdjęcia poglądowe z prośba o pomoc :)

0.jpeg

1.jpeg

1.txt

2.jpeg

3.jpeg

4.jpeg

5.jpeg

6.jpeg

Opublikowano

Masz zapewne serwisanta od Buderusa zadzwoń na coroczną kontrolę spalania wszystko poustawia w kotle, oczyści ewentualnie wymieni dyszę. Przy okazji sprawdzi czemu to ciśnienie tak spadło gdyż może puścił zaworek od ciśnienia wstępnego pod przeponą. poz Hermogenes

Opublikowano

Tu niestety jest potrzeba wizyta na miejscu awarii, tego się nie załatwi przez rady na forum czy telefonicznie.

Jedyne co można poradzić to sprawdzenie stanu naczynia przeponowego  i sprawdzenie w nim ciśnienia.

dodatkowo można  dopuścić wody do instalacji, pod warunkiem , że się wie jak to zrobić.

Warto podać lokalizację , może na forum jest ktoś kumaty z tych okolic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.