Kamil5 Opublikowano 1 Października 2018 #1 Opublikowano 1 Października 2018 Witam, Problem jest następujący. Mam piec buderus olejowy i chciałem sprawdzić jak grzeją grzejniki przed sezonem zimowy. Okazało się ze dwa grzejniki działają dobrze reszta jednak jest zimna. Odpowietrzylem je jednak z kilku lekko poleciało powietrze a z kilku w ogóle, jednak z żadnego z tych które nie grzeją nie leciała w ogóle woda. Podejrzewam że przyczyna może być niskie ciśnienie i potrzeba dodania wody/oleju/ czegoś innego do układu ogrzewania aby finalnie pojawiła się w grzejnikach. Jestem zupełnym laikiem w tym temacie wiec prośba o wyrozumiałość Załączam zdjęcia poglądowe z prośba o pomoc 1.txt
Hermogenes Opublikowano 1 Października 2018 #2 Opublikowano 1 Października 2018 Masz zapewne serwisanta od Buderusa zadzwoń na coroczną kontrolę spalania wszystko poustawia w kotle, oczyści ewentualnie wymieni dyszę. Przy okazji sprawdzi czemu to ciśnienie tak spadło gdyż może puścił zaworek od ciśnienia wstępnego pod przeponą. poz Hermogenes
Kamil5 Opublikowano 2 Października 2018 Autor #3 Opublikowano 2 Października 2018 dziekuje za odpowiedz. wlasnie dzwonilem ale terminy za jakies 2 tygodnie dopiero.
sambor Opublikowano 2 Października 2018 #4 Opublikowano 2 Października 2018 Tu niestety jest potrzeba wizyta na miejscu awarii, tego się nie załatwi przez rady na forum czy telefonicznie. Jedyne co można poradzić to sprawdzenie stanu naczynia przeponowego i sprawdzenie w nim ciśnienia. dodatkowo można dopuścić wody do instalacji, pod warunkiem , że się wie jak to zrobić. Warto podać lokalizację , może na forum jest ktoś kumaty z tych okolic.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.