JacekFF Opublikowano 12 Lipca 2018 #1 Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam. Temat może śmieszny ale mam dylemat. Nie wiem jak przemieścić kocioł przez garaż do kotłowni. Garaż i kotłownia na tym samym poziomie jednak i w garażu i kotłowni są położone płytki. Myślałem przejechać paleciakiem jednak płytki mogą popękać. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Kocioł defro producent podaje wagę ba 480kg. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
panczo88 Opublikowano 12 Lipca 2018 #2 Opublikowano 12 Lipca 2018 Miałem ten sam problem,ale stary chodnik i 4 rurki calowe robią cuda;) 3osoby 480kg poszło kocioł odchudziłem bez drzwiczek wyczystek itp.
JacekFF Opublikowano 12 Lipca 2018 Autor #3 Opublikowano 12 Lipca 2018 Miałem ten sam problem,ale stary chodnik i 4 rurki calowe robią cuda;) 3osoby 480kg poszłoRozumiem że ułożyłeś dywan, na niego rurki i przesuwałeś kocioł po nich? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
panczo88 Opublikowano 12 Lipca 2018 #4 Opublikowano 12 Lipca 2018 Tak właśnie lekko i bez strat :) ja jeszcze miałem transport do piwnicy,ale Ciebie to nie dotyczy,
PioBin Opublikowano 12 Lipca 2018 #5 Opublikowano 12 Lipca 2018 3 godziny temu, JacekFF napisał: Witam. Temat może śmieszny ale mam dylemat. Nie wiem jak przemieścić kocioł przez garaż do kotłowni. Garaż i kotłownia na tym samym poziomie jednak i w garażu i kotłowni są położone płytki. Myślałem przejechać paleciakiem jednak płytki mogą popękać. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Kocioł defro producent podaje wagę ba 480kg. Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Przetaczalem po rurkach pex. W sumie mialem jakies 7-8sztuk. Ostatnia w rzedzie przekladalem na poczatek. I tak w kolko. Jeden pcha drugi rurki przeklada.
krisgie Opublikowano 13 Lipca 2018 #6 Opublikowano 13 Lipca 2018 Kiedyś pomagałem sąsiadowi. Z tego co pamiętam obeszło się bez rurek i wystarczył stary dywan. Jeden ciągnął go wahadłowo a trzech pchało kocioł.
Przemyslaw85 Opublikowano 13 Lipca 2018 #7 Opublikowano 13 Lipca 2018 Odłącz od kotka wszystko co można podajnik, drzwi itd. Na podłodze ułóż deski równolegle pod nogami Kotła. Następnie kocioł przechylasz na jedną stronę i na bujanego sam wejdzie do kotłowni. Sam tak wprowadziłem kocioł pod górkę do garażu następnie przez garaż do kotłowni.Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
GREMIK Opublikowano 13 Lipca 2018 #8 Opublikowano 13 Lipca 2018 Jeszcze nie tak dawno, miałem ten sam problem. Kocioł w garażu, cała posadzka w piwnicy wyłożona kafelkami. Użyłem 3 wałków drewnianych (palików) z castoramy i w 2 osoby bez problemu dało radę kocioł przetransportować, nie uszkadzając przy tym posadzki. Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.