Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jak "wnieść" kocioł do kotłowni

JacekFF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Temat może śmieszny ale mam dylemat. Nie wiem jak przemieścić kocioł przez garaż do kotłowni. Garaż i kotłownia na tym samym poziomie jednak i w garażu i kotłowni są położone płytki. Myślałem przejechać paleciakiem jednak płytki mogą popękać. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Kocioł defro producent podaje wagę ba 480kg.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Miałem ten sam problem,ale stary chodnik i 4 rurki calowe robią cuda;)  3osoby 480kg poszło kocioł odchudziłem bez drzwiczek wyczystek itp.

Opublikowano
Miałem ten sam problem,ale stary chodnik i 4 rurki calowe robią cuda;)  3osoby 480kg poszło
Rozumiem że ułożyłeś dywan, na niego rurki i przesuwałeś kocioł po nich?

Opublikowano

Tak właśnie  lekko i bez strat :) ja jeszcze miałem transport do piwnicy,ale Ciebie to nie dotyczy,

Opublikowano
3 godziny temu, JacekFF napisał:

Witam. Temat może śmieszny ale mam dylemat. Nie wiem jak przemieścić kocioł przez garaż do kotłowni. Garaż i kotłownia na tym samym poziomie jednak i w garażu i kotłowni są położone płytki. Myślałem przejechać paleciakiem jednak płytki mogą popękać. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Kocioł defro producent podaje wagę ba 480kg.

Przetaczalem po rurkach pex. W sumie mialem jakies 7-8sztuk. Ostatnia w rzedzie przekladalem na poczatek. I tak w kolko. Jeden pcha drugi rurki przeklada.

Opublikowano

Kiedyś pomagałem sąsiadowi. Z tego co pamiętam obeszło się bez rurek i wystarczył stary dywan. Jeden ciągnął go wahadłowo a trzech pchało kocioł.

Opublikowano

Odłącz od kotka wszystko co można podajnik, drzwi itd. Na podłodze ułóż deski równolegle pod nogami Kotła. Następnie kocioł przechylasz na jedną stronę i na bujanego sam wejdzie do kotłowni. Sam tak wprowadziłem kocioł pod górkę do garażu następnie przez garaż do kotłowni.

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeszcze nie tak dawno, miałem ten sam problem. Kocioł w garażu, cała posadzka w piwnicy wyłożona kafelkami.

Użyłem 3 wałków drewnianych (palików) z castoramy i w 2 osoby bez problemu dało radę kocioł przetransportować, nie uszkadzając przy tym posadzki.

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.