Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To może wróć do ustawień fabrycznych?

Opublikowano

Nie znam tego stera, ale może sprawdź wersję softu i zapytaj w SAS lub Tech. Dla przykładu mój ster może mieć dwa różne softy: dla grochu i pelletu, może masz niewłaściwy soft albo ustawiony pellet jako paliwo albo podobny "fuckup" w tym rodzaju.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, 535353953 napisał:

Ustawienia fabryczne nic nie dają. Niestety.

Zaglądałeś może na tą stronę? http://www.sas.busko.pl/pl/serwis/oprogramowanie-sterownikow.html

Tam masz instrukcje i soft do Twojego sterownika. Jest też i nr tel. do producenta tego sterownika. Może warto zadzwonić, a oni od razu wylapią co to za błąd. A my będziemy tak zgadywać aż znajdziemy :)

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Teraz tak czytam instrukcje wgrywania softu i może masz inny soft wgrany. Zobacz jaki masz u siebie soft i pod jake paliwo. Ja to bym wygrał soft z tej strony, pod taki piec i palnik :)

Opublikowano

Widzę, że najlepiej zadzwonić i będziesz miał pewną informację czy masz poprawny soft. Nie znam tego oznaczenie i nie chcę wprowadzić Ciebie w błąd.

Sorki :(

Opublikowano

Zapewne nowszy. Ale jak zadzwonisz to będziesz miał pewność. Zapisz sobie  na kartce jaki masz piec i palnik to Ci podpowiedzą (bynajmniej powinni) jaki soft lub jaki palnik uaktywnić przy aktualizacji.

Jeżeli możesz to daj znać co wyszło.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam. Po dzisiejszym telefonie do serwisu tech i po rozmowie z poprzednim właścicielem pieca wszystko jest jasne. Osoba która sprzedawała piec kupiła nowy piec na pelet, wcześniej myślała nad zmianą palnika na pelet. I przestawiła w meni serwisowym palniki. Żeby było śmieszniej wchodząc do meni serwisowego kodem 5162 nie było tam tych ustawień. Trzeba było wpisać kod 5164, i dopiero się pokazały. Tak więc ten problem uważam za rozwiązany. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

No i super. Tak mnie zastanawiała ta literka "p" przy mocy palnika. Ale już wszystko jasne. Poprostu wybrany był inny palnik.

Dziękuję za info.

Udanej pracy piecyka :)

Pozdrawiam

Edytowane przez gilal
Opublikowano

Jasne, wyłączasz w menu, zawór wbudowany i tam powinna być pogodówka. I ją  wyłączasz

Opublikowano

Tak się mi przypominały dawne czasy gdy oblałem jakieś zaliczenie z miernictwa. A dlaczego oblałem skoro dobrze wykonałem pomiar? Ano dlatego że przed pomiarem nie sprawdziłem czy miernik jest dobry :D 

Tak więc jak ktoś kupuje używany kocioł to dobrze jest sprawdzić  jego historię (jak pokazuje ten temat) bo może poprzednik na szybko w największe mrozy, lub z premedytacją wymieniał dmuchawę, palnik czy sterownik (lub jego soft) i coś może działać nie tak...

Opublikowano
6 godzin temu, 535353953 napisał:

Właśnie przeszukałem i nie znalazłem. Ale spoko, przedzwonie do serwisu.

Musi być

menu instalatora - zawór - pogodówka - załącz/wyłącz

ST_450_ZPID.pdf

Opublikowano

To super :)

Pozdrawiam

• 1 rok później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

witam, dzis ten problem pojawił się u mnie. brak komunikacjinz M1 a na streanikunw domu bląd 223. piec sie wylacza co kilka minut z tym samym komunikatem. mam piec 4 lata i pierwszy raz taka sytuacja. ostatnio sie przegrzal kilka razy pewnie jest to zwiazane z tym.