czubus1 Opublikowano 30 Marca 2009 #1 Opublikowano 30 Marca 2009 jak podłączyć termostat przylgowy z pompą i sterownikiem. Chodzi mi o schemat elektryczny, bo znajomy mówił że mam tylko fazę podłączyć ale nie wiem gdzie. Chodzi o to ze sterownik pompy włącza pome prz 25 stopniach a termostat przylgowy wyłączy jak przekroczy 60 stopni. Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 31 Marca 2009 #2 Opublikowano 31 Marca 2009 Schemat podłączenia 1. faza 2. pompa 3. wolny ale można np. podłączyć kontrolkę, wskazująca na osiągniecie temperatury Cytuj
tomekb Opublikowano 31 Marca 2009 #3 Opublikowano 31 Marca 2009 jak podłączyć termostat przylgowy z pompą i sterownikiem. Chodzi mi o schemat elektryczny, bo znajomy mówił że mam tylko fazę podłączyć ale nie wiem gdzie. Chodzi o to ze sterownik pompy włącza pome prz 25 stopniach a termostat przylgowy wyłączy jak przekroczy 60 stopni. Witam niewiem jaki masz ten termostat i sterownik ,jakie są oznaczenia ale może to ci pomoże ,a jak nie to napisz jakie masz oznaczenia to ci pomogę,pozdrawiam Tomek Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 31 Marca 2009 #4 Opublikowano 31 Marca 2009 Tu jeszcze zasada działania niska temperatura zwarte styki 1 - 2 temperatura zadana zwarte styki 1 - 3 Cytuj
common Opublikowano 19 Grudnia 2011 #5 Opublikowano 19 Grudnia 2011 bardzo prosze o podpowiedz jak podlaczyc termostat przylgowy jesli na kablu od pompy podpiety jest bezprzewodowy termostat pokojowy a chcialbym aby przylgowy zalaczal pompe przy np 80st kiedy pokojowy jest w stanie spoczynku. Cytuj
Marek Opublikowano 20 Grudnia 2011 #6 Opublikowano 20 Grudnia 2011 opisz swoj problem dokładniej , bo jak widac nik sie nie domysli co poeta miał na mysli Cytuj
common Opublikowano 20 Grudnia 2011 #7 Opublikowano 20 Grudnia 2011 jak to czytam to wydaje mi sie to jasne ale w kazdym badz razie chodzi mi o to kiedy termostat pokojowy wylaczy pompe poniewaz osagnie temp zadana temperatura na piecu bedzie rosla i tu chce awaryjnie aby termostat przylgowy zalaczyl pompe kiedy na piecu urosnie zbyt wysoka temp Cytuj
bobi70 Opublikowano 20 Grudnia 2011 #8 Opublikowano 20 Grudnia 2011 nie myśląc zbyt wiele o tym, ale zdaje się że-- vide post #2 powinieneś zastosować przyłączenie pompy równolegle do 2 sterowań - 2 niezależne obwody wyprowadzone z tej samej fazy. tzn. prócz tego obwodu co masz z eurosterem, zasilanie podpinasz jeszcze raz do pompy poprzez termostat. wtedy mimo odcięcia zasilania na eurosterze, przy zwarciu termostatu pompa zadziała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi